Vanliga frågor

Nuvarande forskning som fortfarande pågår visar att risken för att sprida viruset via ögonen är möjlig men sällsynt. Studier har funnit att det endast finns en liten mängd virus i infekterade personers tårar. Med det sagt ska du i enlighet med riktlinjerna från Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vidta alla nödvändiga åtgärder för att undvika att vidröra ögonen.

Glasögon kan potentiellt ge ett visst skydd mot COVID-19 men det skyddet är begränsat till det avskärmade området av ögat. Viruset kan fortfarande nå ögonen från de exponerade sidorna, ovansidorna och undersidorna på dina glasögon. Du ska i enlighet med riktlinjerna från Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vidta alla nödvändiga åtgärder för att undvika att vidröra ögonen.

Det finns indikationer på att COVID-19 kan överleva i flera timmar eller dagar på vissa material. Det rekommenderas därför att rengöra glasögonen regelbundet. En vanlig handtvål eller rengöringssprej för glasögon som innehåller rengöringsmedel bör vara effektiv för att ta bort potentiellt skadliga mikrober. Det avråds från att använda antibakteriella produkter som handsprit eller hushållsrengöringssprej för att rengöra glasögonen. Detta beror på att de förmodligen innehåller alkohol eller kemikalier som kan skada glasögonens linsyta.

Det finns många studier som förknippar långvarig datoranvändning med ögonansträngning och ögonobehag. Torrhet hos den okulära ytan (p.g.a. att du blinkar ofta) kan leda till symtom. För att minimera detta ska du följa 20-20-20-regeln: ta en paus var 20:e minut och titta på ett föremål 20 feet (motsvarande 6 meter) bort i minst 20 sekunder. Du kan också ändra din datorskärms ljusstyrka, öka teckenstorleken och minimera bländningen med rätt belysning.

Vi är fast beslutna att upprätthålla samma nivå av tillit bland våra kunder. Idag är våra anläggningar runt om i världen i full gång, inklusive våra lagerlokaler, labb och produktionsanläggningar i USA, Italien och Kina. Vi har beslutat att delvis minska vår produktion för att implementera stränga hälso- och säkerhetsrutiner.  Eftersom Luxottica alltid upprätthåller god lagerhållning kommer ditt behov att täckas. Vad gäller säkerheten ger vår vertikalt integrerade leveranskedja oss fullständig överblick över tillverknings- och distributionsprocessen.  Våra produkter lämnar vår fabrik under de mest säkra och rena förhållanden genom att de packas och skickas av en noggrant utbildad anställd efter att de har genomgått omfattande kontroller.

Anti-bacterial wipes are used to clean each pair of sunglasses a customer tries on before returning them to the shelf. It’s also worth noting that when a customer purchases a pair of frames, they are getting a completely new pair from our stock that has not been tried on by other customers.

Våra produkter tillverkas i någon av våra Luxottica-ägda anläggningar i antingen USA, Italien eller Kina beroende på produkten. När våra produkter ska lämna vår fabrik packas och skickas de av en noggrant utbildad anställd efter att de har genomgått omfattande kontroller.

Ja. När våra produkter ska lämna vår fabrik packas och skickas de av en noggrant utbildad anställd efter att de har genomgått omfattande kontroller. Dessutom är det enligt Världshälsoorganisationen (WHO) säkert att öppna paket från Kina, Italien och andra länder där COVID-19 har rapporterats.

Coronavirusen har dålig motståndskraft i omgivningen, vilket innebär att risken för att viruset överförs av varor som färdas i dagar eller veckor i rumstemperatur är låg. Aktuella vetenskapliga rön tyder på att coronavirusen endast sprider sig genom droppsmitta, d.v.s. droppar av biologiska vätskor som sprids genom hostningar och nysningar.

Våra budtjänstpartners använder sina logistiknätverk för att minimera inverkningarna på servicen så att vi kan fortsätta att tillhandahålla bästa möjliga service till våra kunder.

När du handlar online undviker du nära kontakt med människor som kan vara sjuka. Alla våra budtjänstpartners har infört stränga rutiner för att säkerställa att samtliga försiktighetsåtgärder följs.

Beroende på budfirma kan du kanske till och med begära kontaktfri leverans – där budfirman avlämnar paketet vid din dörr eller på en utpekad plats utan någon personlig kontakt – för att minska risken för överföring från människa till människa både för dig och budet.

** Vi hänvisar i svaren till US CDC som är USA:s nationella folkhälsomyndighet.

Standard : Ikoniska G-15 och B-15 togs ursprungligen fram för militärt bruk och erbjuder optimala nivåer av klarhet, komfort och skydd. De lämpar sig för dagligt bruk.

Tonad : I linje med de senaste trenderna finns dessa linser i flera olika spännande färger för en unik look.
Enkla tonade linser från Ray-Ban® kännetecknas av en mjuk övergång från enfärgat till en genomskinlig färgton i samma ton.
Tvåtonade linser från Ray-Ban® tillverkas med en patenterad teknik för att skapa en tonande effekt där två färger kombineras.
• Ray-Ban® erbjuder även ett urval av tonade spegellinser som kombinerar spegelbeläggningens coola reflektion med den sofistikerade tonande effekten hos tonade linser.

Spegel/Flash: Den avancerade tekniska processen bakom spegelbeläggning reducerar ljusgenomsläppligheten och bländningen ytterligare för ännu bättre visuell komfort. Skillnaden mellan spegel- och flashlinser är att spegellinser har en kall underton medan flashlinser har en varm underton.

Polariserande : Polariserande linser från Ray-Ban® reducerar inte enbart reflektioner utan förbättrar även kontrasten med ökad visuell klarhet och minskad påfrestning hos ögat. Alla polariserande linser från Ray-Ban® har ett karakteristiskt ”P” bredvid Ray-Ban®-logotypen på den högra linsen och är behandlade med reflexfri beläggning.

Chromance : Dessa linser förfinar ljuset och framhäver färger i vardagen. De eliminerar reflektion och bländning med polariserande filter vilket garanterar visuell klarhet och gör att de lämpar sig för utomhussporter och -aktiviteter.

Evolve : En fotokromatisk lins som anpassar sig till ljuset genom att ändra färg.

Kollektion Legends : Kollektionen Legends är inspirerad av 60-talets individualitet och självförverkligande och kombinerar retrochic med modern innovation för att erbjuda tre ursprungliga vintagefärger.

Det går för närvarande inte att anpassa dina solglasögon från Ray-Ban med slipade linser som är tryckta med vår logotyp. Det är viktigt för Ray-Ban att erbjuda nya produkter och utformningar, därför kan detta vara möjligt i framtiden.

Vissa stötande språkbruk eller varumärkesspråk kan nekas av vår REMIX konfigurator när produkter från Ray-Ban graveras. Censureringsmjukvaran ersätter det nekade ordet eller bokstäverna med asterisker. Glasögonen eller fodralet graveras exakt som den visade onlineversionen.

Exempel på sådant som gör att REMIX ändrar din mening: hädelser, olämpliga slanguttryck, meningar som uppmuntrar till våld, innehåll som inkräktar på en annan parts varumärke eller immateriella rättigheter o.s.v.

Vi erbjuder gratis frakt för alla beställningar som görs på vår webbplats. Notera dock att vi inte kan leverera till hotell, postboxar, militäradresser eller adresser på Kanalöarna.

När din beställning har skickats får du ett e-mejl med UPS-spårningsnumret och en länk till UPS-webbplatsen där du kan kontrollera var paketet befinner sig.

Vi rekommenderar att du läser vår fraktpolicy för ytterligare information

GRÖN FRAKT
Vi samarbetar med logistikföretag som använder hållbara lösningar för att minska klimatpåverkan. Låt 7 arbetsdagar gå för leverans utan extra kostnad för dig.

Gröna fraktalternativ utförs av logistikleverantörer som använder hållbara lösningar för att minska klimatpåverkan. Leverans kan ta upp till 7 arbetsdagar.

Leverantörerna beräknar koldioxidutsläppen från hämtning till leverans; koldioxidutsläppen kompenseras sedan genom klimatskyddsprojekt som omfattar återbeskogning, förnybar energi, avfallshantering, vindkraft och annat, som stöds av logistikleverantörerna.

Den koldioxidneutrala tjänsten verifieras av ett certifierat revisionsföretag (t.ex. Société Générale de Surveillance) Nedan finns en förteckning över leverantörer av grön frakt

- UPS: https://www.ups.com/it/en/help-center/shipping-support/carbon-neutral/recipient.page?loc=en_IT

*Vissa undantag kan gälla

Du kan kontrollera statusen för din beställning genom att logga in på ditt konto på Ray-Ban.com. Alternativt kan du helt enkelt mata in ditt nummer och din e-postadress på Mitt konto, Mina beställningar i den vänstra menyn upptill på vår webbplats.

Om du inte har fått din beställning inom 5 dagar ber vi dig att kontakta UPS med ditt spårningsnummer eller vårt kundtjänstteam.

Vi erbjuder en 60 dagars returperiod för semesterperioden (alla beställningar gjorda mellan 11/03/22 och 12/31/22), med undantag för personanpassade produkter (REMIX) eftersom de har specialtillverkats åt dig.

Vi rekommenderar att du läser vår fraktpolicy för ytterligare information.

Om du vill kan du ringa vårt kundtjänstteam som gärna hjälper dig.

Standardstorleken ger den korrekta passformen för flertalet personer och den väljs av mer än 90 % av våra kunder.

Du kan ta reda på mer om Ray-Ban® storlekarna och hur du hittar en lämplig bågstorlek med vår officiella Storleksguide

För att avbryta en beställning som du nyligen har skickat in, vänligen kontakta vårt kundtjänstteam så snart som möjligt så gör vi vårt bästa för att tillgodose din begäran.

Tänk dock på att eftersom vårt system är utformat för att distribuera beställningar mycket snabbt, så kan vi inte efter den första timmen garantera att det kommer att vara möjligt att avbryta beställningen eftersom den kan ha gått in i leveransprocessen.

Det är mycket enkelt att kontakta Ray-Bans kundtjänst:Du kan använda formuläret i sektionen Kontakta oss på webbplatsen (du hittar den i sidfoten).Du kan ringa oss på 0200 880385, Måndag till Fredag|Lördag och Söndag 10:00 - 19:00|Stängt, för förfrågningar om beställningar och returer.

Vi vet hur frustrerande det kan vara när en artikel som man vill ha är slut i lager. På grund av den stora mängd beställningar som vi tar emot under Cyber Week kan det dessvärre hända att en artikel blir slutsåld. Av denna anledning förbehåller vi oss rätten att annullera din beställning om vi inte kan slutföra den.

Du får i detta fall alltid ett automatiskt e-mejl som informerar dig om annulleringen och att förgodkännandet av betalningen kommer att avbrytas automatiskt.

Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter som detta kan orsaka. Vi kan tyvärr inte ange ett beräknat datum då en artikel åter finns i lager. Vi rekommenderar att du håller koll på vår webbplats efter uppdateringar och/eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev. 

Förfalskning är en illegal verksamhet som inte bara påverkar företag och varumärken utan även kan skada konsumenternas hälsa allvarligt när de köper produkter som inte uppfyller kvalitetsstandarderna. 

Luxottica har fört en hård kamp mot förfalskning på global nivå med hjälp av dedikerade team över hela världen.

I och med internets tillväxt har vi sett en avsevärd ökning av nya förfalskare som utnyttjar webbplatser, e-handelsplatser och sociala medier.

Efterhand som förutsättningarna förändras förbättrar och utvidgar Luxottica löpande sina aktiviteter för varumärkesskydd. Utöver att bedriva konstant onlineövervakning samarbetar vi med lokala specialiserade institutioner, inklusive tullmyndigheter och brottsbekämpande organ, för att stoppa förfalskade produkter vid tullgränserna och angripa hela den illegala produktionskedjan.

Luxottica har under 2020 ansökt om och lyckats driva igenom borttagningen av över 297 000 listningar som erbjuder förfalskade produkter på e-handelsplatser, 72 210 profiler och reklaminlägg för förfalskade produkter eller vilseledande marknadsföring på sociala medier och nedstängningen av över 2 600 webbplatser över hela världen.

De sociala mediernas växande popularitet har bidragit till en ny sorts förfalskare och mer utvecklade blufftekniker. Förfalskare blir alltmer sofistikerade och farliga. 

Under vår utredning upptäckte vi att tusentals användare på sociala medier som Instagram och Facebook har utsatts för en avancerad bluff som använder Ray-Ban för att dra till sig konsumenter och få obehörig åtkomst till deras personuppgifter.
Nedan följer några exempel.

Luxottica har ingen som helst koppling till dessa webbplatser eller verksamheter och vi uppmanar starkt användare att vara extra vaksamma när de delar med sig av personlig information online.

Bedragare kan få obehörig åtkomst till användares konton och stjäla deras personuppgifter och lösenord. Användare är väldigt ofta inte medvetna om att någon har fått obehörig åtkomst till deras konton och varje webbplats eller plattform där de använder samma åtkomstuppgifter löper följaktligen en hög risk på grund av detta.

Några webbplatser som haveibeenpwned.com gör att användare kan kontrollera om deras åtkomstuppgifter kan vara del av ett personuppgiftsbrott. Om ditt konto har hackats eller om du misstänker att dina åtkomstuppgifter har stulits rekommenderar vi starkt att du ändrar alla dina konton och aktiverar tvåfaktorsautentisering när den är tillgänglig.

Beträffande sociala medier vill vi verkligen rekommendera följande tips och råd:
https://help.instagram.com/369001149843369
https://help.instagram.com/149494825257596
https://www.facebook.com/help/213481848684090
https://www.facebook.com/help/285695718429403

Om du vill rapportera någon misstänkt listning, webbplats, eller social mediaprofil och sociala mediainlägg, använd vårt formulär:
https://www.ray-ban.com/sweden/report-fakeshttps://www.ray-ban.com/sweden/report-fakes