Historien om Ray-Ban glasögon | Ray-Ban®
THE ICONS-SERIEN
aviator
aviator

Tidlös design möter modig, gränslös anda. Med Aviator höjer hjältarna från det förflutna och dagens högflygare förväntningarna högre och längre än någonsin.

round
round

Nyfikna, kreativa och modiga sedan 1989, Round bryter formen och lämnar konventionen bakom sig. Oförändrad sedan dess tillkomst. Idag har den tidlösa modellen samma icke-konformistiska anda för de som omdefinierar det omöjliga.

clubmaster
clubmaster

Sträva efter att inspirera. Genom att gå självsäkert på linjen mellan old school och 80-talets överflöd, vet Clubmaster att visionen är det första steget i att omforma kulturen.

du känner till namnet men känner du till historien?

Åren går, trenderna skiftar, men Ray-Ban är kvar. Varumärkets odiskutabla närvaro, från scenerna till gatan, formades av vår tids största kulturella ikoner —visionärer som valde Ray-Bans ursprungliga design och gjorde den till sin egen.
Varje revolutionärt årtionde under historien markeras av en Ray-Ban-ikon, och dessas historier utvecklas med varje ny stilgeneration.

1930
starttiden
Årtiondet som startade allt. Ray-Ban utvecklar de första kristallinserna någonsin som skär bort bländning för amerikanska piloter.
1940
innovationstiden
Pilottekniken kom tillbaka ner på jorden och användningen utökades till poliser och alla utomhusmästare
1950
den gyllene eran
Med en tillströmning av nya underlag, skiftade Ray-Ban från militär funktion till vardagsmode.
1960
revolution av fri kärlek
Gå in i tiden för det personliga uttrycket. Ray-Ban blev solglasögon som man såg och blev sedd i, genom att lansera alla sorts former och stilar.
1970
sportscenen
Med nya speglade, tonade och lätt responsiva linser blev Ray-Ban en föregångare i sportens värld med extravagant 70-talsstil.
1980
hollywood för evigt
Ray-Ban tog sig till den stora skärmen i succénummerstil. Alla de som var någon sågs i deras ikoniska bågar.
1990
popkultur
Stil, musik, teknik – allt blomstrade, liksom Ray-Ban. Med en annan ökning i popularitet blev Ray-Ban modevalet.
2000
nytt årtusende
Ray-Ban tog 2000-talet med storm och lanserade sina allra första optiska och juniormodeller i sann banbrytande anda.
2010
viralt årtionde
Remix (numera känt som Custom Lab) blev den första anpassningsbara Ray-Ban någonsin för att lägga till en individuell twist till selfietiden. Dessutom lanserar Ray-Ban sina kreativa Studios, blandat med de mest moderiktiga musikerna som finns.
2020
din att ta vara på
Här och nu – det här är dina år. Ray-Ban för vidare arvet från de som tänjde gränserna och formade den värld vi ser idag. Nu är det din tur, och vi är med dig.

HUR DU JÄMFÖR?

Välj 2 av produkterna från din kollektion för att jämföra dem.