DE ICON-serie
wayfarer
wayfarer

Eindeloos verbreden van de horizon. De rockrevolutie in de jaren zestig, de kunstwereld in de jaren tachtig, de voorlopers van de hiphopcultuur... waar je stijl ziet, zie je de Wayfarer.

round
round

De Round is nieuwsgierig, creatief en dapper sinds 1989, breekt met de norm en heeft geen oog voor 'gewoon'. Het tijdloze model is onveranderd gebleven en heeft nog steeds dezelfde non-conformistische uitstraling voor hen voor wie niets onmogelijk lijkt.

clubmaster
clubmaster

Wees een inspiratie. De Clubmaster weet dat visie de eerste stap is naar het hervormen van cultuur en bewandelt zelfverzekerd de grens tussen oldschool en te veel jaren tachtig

Je kent de naam , maar kent het verhaal?

Jaren gaan voorbij, trends veranderen, maar Ray-Ban blijft. De onmiskenbare aanwezigheid van het merk, van podium tot straat, werd tot stand gebracht door de grootste culturele iconen van onze tijd: visionairs die kozen voor het originele Ray-Ban-ontwerp en zich dit eigen maakten.
Voor elk revolutionair decennium in onze geschiedenis markeert een Ray-Ban-icoon het moment en hun verhaal evolueert met elke nieuwe stijlgeneratie.

1930
tijd om op te stijgen
Het decennium waar alles begon. Ray-Ban ontwikkelt ten behoeve van Amerikaanse piloten de eerste kristallen glazen ooit tegen schittering .
1940
innovatie hier
Pilottechnologie kwam terug op de aarde en breidde het bereik uit voor politieagenten en alle kampioenen van het buitenleven
1950
gouden eeuw
Met een toestroom van nieuwe achtergrondmaterialen verschoof Ray-Ban van militaire functie naar alledaagse mode.
1960
vrije liefde-revolutie
Het begin van het tijdperk van individuele expressie. Ray-Ban werd de zonnebril voor zien en gezien worden met de lancering van allerlei verschillende vormen en stijlen.
1970
sport scène
Met nieuwe gespiegelde, gekleurde en lichtgevoelige glazen werd Ray-Ban koploper in de sportwereld met een flamboyante jaren 70-stijl.
1980
Hollywood voor altijd
Ray-Ban bereikte het grote doek in adembenemende stijl. Iedereen met status had zijn eigen iconische bril.
1990
popcultuur
Stijl, muziek, technologie - alle waren booming, net als Ray-Ban. Met weer een nieuwe stijging in populariteit, werd Ray-Ban het voornaamste fashionstatement.
2000
nieuwe millennium
Om de jaren 2000 goed in te luiden, lanceerde Ray-Ban zijn allereerste Optical- en Junior-modellen. Absoluut baanbrekend.
2010
viraal decennium
Remix (nu bekend als Custom Lab) werd de allereerste personaliseerbare Ray-Ban ooit en gaf zo een individuele draai aan het tijdperk van de selfie. Door ook het creatieve Studios te lanceren, begaf Ray-Ban zich onder de meest stijlvolle der muzikanten.
2020
de jouwe voor het oprapen
Hier en nu – deze jaren zijn van jou. Ray-Ban draagt de erfenis in zich van degenen die grenzen hebben verlegd om de wereld die we vandaag de dag zien vorm te geven. Jij bent de volgende en wij staan naast je.

HOE KUN JE VERGELIJKEN?

Selecteer 2 producten uit jouw collectie om ze te kunnen vergelijken.