FAQ

Recent onderzoek, dat nog altijd loopt, heeft aangetoond dat de kans op de verspreiding van het virus via de ogen mogelijk is, alhoewel dit zelden voorkomt. Onderzoeken hebben aangetoond dat de tranen van mensen slechts een kleine hoeveelheid van het virus bevatten. Daarom moet je alle maatregelen treffen om te voorkomen dat je de ogen aanraakt, zoals ook door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wordt voorgeschreven.

Een bril kan mogelijk wat bescherming tegen COVID-19 bieden, maar deze bescherming is slechts beperkt tot de afgeschermde oogzone. Het virus kan de ogen nog altijd bereiken via de blootgestelde boven-, onder- en zijkanten van jouw bril. Daarom moet je alle maatregelen treffen om te voorkomen dat je de ogen aanraakt, zoals ook door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wordt voorgeschreven.

Men gaat ervan uit dat COVID-19 een aantal uur of dagen op bepaalde materialen kan overleven. Om deze reden adviseren we je om de bril regelmatig schoon te maken. Een normale handzeep of een reinigingsspray voor de bril op zeepbasis is voldoende om mogelijk schadelijke microben te verwijderen. Het wordt afgeraden om de bril schoon te maken met antibacteriële producten, zoals een desinfecterende handgel of een reinigingsspray voor huishoudelijk gebruik. Dergelijke producten bevatten immers alcohol of chemische middelen die het oppervlak van de brillenglazen van jouw bril zouden kunnen aantasten.

Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat langdurig gebruik van de computer geïrriteerde en vermoeide ogen veroorzaakt. Door een droog oogoppervlak (als gevolg van onregelmatig knipperen) kunnen symptomen ontstaan. Pas de 20-20-20 regel toe om dit te vermijden: las elke 20 seconden een pauze in en kijk minstens 20 seconden lang naar een voorwerp dat op een afstand van 20 voet is geplaatst. Je kunt er ook voor kiezen om de helderheid van het beeldscherm of het formaat van het lettertype aan te passen of om het beeldscherm op passende wijze te verlichten, zodat het minder verblindt.

We are determined to maintain the same level of confidence among our customers. Today, our facilities around the world are up and running, including our warehouses, labs and production plants in U.S., Italy and China. We have decided to partially reduce our production to implement strong health and safety protocols. Since Luxottica always maintains good level of inventory, we will have you covered. In terms of safety, our vertically integrated supply chain allows us full visibility of the manufacturing and distribution process. When our products leave our factory, they do so in the safest, cleanest manner, packed and shipped by a carefully trained staff member after undergoing extensive checks.

Hoe worden de brillen in de winkel gereinigd/ontsmet? Elke zonnebril die een klant uitprobeert maken we met antibacteriële doekjes schoon, voordat we de zonnebril weer tentoonstellen. We willen bovendien benadrukken dat de klant, wanneer hij een bril koopt, een volledig nieuw exemplaar uit onze voorraad ontvangt, dat door geen enkele andere klant is uitgeprobeerd.

Onze producten worden, afhankelijk van het product, gemaakt in een van de fabrieken van Luxottica in China, Italië en de VS. Onze producten die onze fabriek verlaten, worden door zorgvuldig getraind personeel verpakt en verzonden nadat ze aan uitgebreide controles zijn onderworpen.

Ja. Onze producten die onze fabriek verlaten, worden door zorgvuldig getraind personeel verpakt en verzonden nadat ze aan uitgebreide controles zijn onderworpen. Bovendien is het volgens de Wereldgezondheidsorganisatie veilig om pakketten afkomstig uit China, Italië en andere landen waar COVID-19 heerst te openen.

Coronavirussen overleven slecht in het milieu. De mogelijkheid dat het virus wordt overgedragen door goederen die dagen of weken bij kamertemperatuur reizen, is daarom gering. Recent wetenschappelijk onderzoek suggereert dat coronavirussen uitsluitend via druppeltjes van biologische vloeistoffen worden verspreid.

Onze koeriersdiensten gebruiken hun logistieke netwerk om de nadelige gevolgen op hun services tot een minimum te beperken. We kunnen onze klanten dus nog altijd de beste services aanbieden.

Als je online bestelt, vermijd je dat je in aanraking komt met mensen die mogelijk ziek zijn. Al onze koeriersdiensten passen ter plaatse strenge protocollen toe om te waarborgen dat alle voorzorgsmaatregelen worden nageleefd.

Afhankelijk van de koerier kun je een contactloze levering aanvragen — waarbij de koerier het pakket bij de deur of op een aangegeven locatie aflevert, zonder dat daar persoonlijke interactie voor nodig is — om het risico op de overdracht van persoon tot persoon voor jou en de koerier te beperken.

Voor de veiligheid van iedereen hebben we beschermende maatregelen getroffen om de de verspreiding van Covid-19 in onze winkel te beperken.

- Alle uitgestalde zonnebrillen worden vóór en na het passen gedesinfecteerd
- Onze werknemers desinfecteren regelmatig de handen
- We desinfecteren regelmatig alle oppervlakken

We hebben echter wel jouw bijdrage nodig:

- Wacht buiten de winkel tot een werknemer je uitnodigt om binnen te komen. In onze winkel mogen slechts twee klanten per keer aanwezig zijn.
- We nodigen iedereen in de winkel uit om een mondkapje te dragen en onderling een afstand van minstens 1,5 m te bewaren.
** We verwijzen in de antwoorden naar het Amerikaanse CDC, aangezien dit een internationale gezondheidsautoriteit is.

Standaard : De iconische G-15 en B-15 werden oorspronkelijk voor militair gebruik ontworpen. Ze bieden een grote helderheid, comfort en bescherming. Geschikt voor dagelijks gebruik.

Gradiënt : Deze brillenglazen, in lijn met de meest recente trends, zijn verkrijgbaar met een uitgebreid assortiment aan opwindende kleuren voor een unieke look.
•   Eenvoudige Gradiënt brillenglazen van Ray-Ban® worden gekenmerkt door een geleidelijke overgang van een solide kleur naar een doorschijnende nuance van dezelfde kleur.
•  Dubbele gradiënt brillenglazen van Ray-Ban® worden geproduceerd met een gepatenteerde technologie die een tweekleurige combinatie voor een tweekleurig overlopend effect creëert.
•  Ray-Ban® biedt tevens een assortiment aan gespiegelde gradiënt brillenglazen die het effect van een coole gespiegelde laag en het geraffineerde overlopende effect van gradiënt brillenglazen combineren.

Gespiegeld/Flash : Het geavanceerde technologische proces achter het gespiegelde laagje zorgt voor een verdere bescherming tegen licht en schitteringen en waarborgt een nog groter comfort. Het verschil tussen gespiegelde en flash-brillenglazen is dat gespiegelde brillenglazen een koude uitstraling en flash-brillenglazen een warme uitstraling hebben.

Gepolariseerd : De gepolariseerde brillenglazen van Ray-Ban® beperken niet alleen reflecties maar verscherpen ook contrasten, verbeteren de helderheid van het zicht en beperken de inspanningen van het oog. Alle gepolariseerde brillenglazen van Ray-Ban® zijn voorzien van een “P” naast het logo van Ray-Ban® op het rechter brillenglas en zijn behandeld met een antireflectielaagje.

Chromance : Deze brillenglazen passen zich aan de lichtsterkte aan en verscherpen dagelijkse kleuren. Ze elimineren schitteringen en weerkaatsingen dankzij gepolariseerde filters die een helder zicht waarborgen en zijn geschikt voor sporten en activiteiten buiten.

Evolve : Een fotochromatisch brillenglas dat zich aan het licht aanpast door van kleur te veranderen.

Legends-collectie : De Legends-collectie, geïnspireerd op de individualiteit en zelfuitdrukking van de 60-er jaren, combineert retro chic met moderne innovatie in drie originele vintage kleuren.

Nu kun je jouw zonnebril van Ray-Ban voorzien van brillenglazen op sterkte die zijn voorzien van ons logo. Het is momenteel niet mogelijk om brillenglazen met brilrecept aan jouw bril van Ray-Ban toe te voegen. De innovatie van nieuwe producten en ontwerpen loopt voorop bij Ray-Ban. Daarom kan het zijn dat dit in de toekomst wel mogelijk is.

Aanstootgevende en beledigende taal kan door onze REMIX-configurator worden geweigerd wanneer Ray-Ban producten worden gegraveerd. De censuursoftware vervangt de geweigerde woorden of letters door sterretjes en de brillenglazen of brillenkoker worden exact als de versie online gegraveerd.

Voorbeelden van redenen waarom REMIX de zin kan aanpassen zijn: gevloek, schuttingwoorden, zinnen die gebruikt worden om aan te sporen tot geweld, inhoud die het handelsmerk of intellectuele eigendomsrechten van derden schendt, enzovoorts.

Alle bestellingen die op onze website gemaakt worden, worden gratis geleverd. Onthoud echter wel dat we niet kunnen leveren aan hotels, postbussen, militaire adressen of adressen op de Kanaaleilanden.

Zodra je bestelling verzonden is, ontvang je een e-mail met het traceernummer van UPS en een link naar de website van UPS waar je de locatie van jouw pakket op kunt controleren.

Voor meer gegevens adviseren we om ons leveringsbeleid door  te lezen

GROENE VERZENDING
We verzenden onze goederen met logistieke dienstverleners die duurzame oplossingen gebruiken om de impact op het klimaat te verminderen. Houd rekening met een leveringstijd van 7 werkdagen zonder extra kosten voor u.

De optie "Groene verzending" maakt gebruik van logistieke dienstverleners die duurzame oplossingen gebruiken om de impact op het klimaat te verminderen. Levering kan tot 7 werkdagen duren. 

De dienstverleners berekenen de CO2-uitstoot vanaf de ophaallocatie tot aan het bezorgadres; de CO2-uitstoot wordt vervolgens gecompenseerd door klimaatbeschermingsprojecten, waaronder herbebossing, hernieuwbare energie, afvalverwerking, windenergie en andere, ondersteund door de logistieke dienstverleners.

De CO2-neutrale service wordt geverifieerd door een gecertificeerd auditbedrijf (d.w.z. Société Générale de Surveillance) 

Hieronder de lijst van de dienstverleners die gebruik maken van Groene verzending

- UPS: https://www.ups.com/it/en/help-center/shipping-support/carbon-neutral/recipient.page?loc=en_IT  

*Er kunnen uitzonderingen van toepassing zijn.

Je kunt de status van jouw bestelling controleren in jouw account op Ray-Ban.com. Maar je kunt ook je bestellingsnummer en e-mailadres invoeren in Mijn account, Mijn bestellingen in het menu rechtsboven op onze website.

Neem contact op met UPS met jouw traceernummer of met onze klantenservice als je na 5 dagen de bestelling nog altijd niet hebt ontvangen.

Binnen 45 dagen na ontvangst van een product dat je op Ray-Ban.com gekocht hebt, kun je ervoor kiezen om dit te retourneren, met uitzondering van gepersonaliseerde producten (REMIX), aangezien deze speciaal voor jou zijn gemaakt.

Voor meer gegevens adviseren we om ons leveringsbeleid doorte lezen.

Als je wilt kun je telefonisch contact opnemen met onze klantenservice die je graag zal bijstaan.

We bieden een breed scala aan zonnebrillen, transparante brillen en REMIX-brillen met enkelvoudige of multifocale glazen met het Ray-Ban-logo. Glazen op sterkte zijn echter niet beschikbaar voor alle artikelen die we online verkopen. Als er glazen op sterkte beschikbaar zijn voor een artikel, zie je op de productpagina een knop met de tekst GLAZEN OP STERKTE TOEVOEGEN of BEKIJK DE VERSIE OP STERKTE. Voor REMIX-artikelen op sterkte kun je OP STERKTE selecteren in de brillenglasfase van de configuratie.

Om de bestelling van je bril op sterkte te kunnen verwerken, hebben we een recent brilrecept nodig en een meting van de pupilafstand (vaak aangeduid als PD). Als je je brilrecept al hebt verstuurd voor een eerdere bestelling, kun je bij het afrekenen de betreffende optie selecteren. Als dit niet het geval is, vragen we na de betaling om je brilrecept en kun je dit inscannen of er een foto van maken en kiezen tussen de twee opties die hieronder worden beschreven:

  1. Upload je brilrecept door in te loggen op je account op Ray-Ban.com en de instructies te volgen. Je kunt dat ook doen door je ordernummer en e-mailadres in te voeren in Mijn account, Mijn bestellingen in het menu linksboven op onze website.
  2. Mail het naar: RXserviceEU@shop.ray-ban.com met vermelding van je ordernummer.

Neem zo snel mogelijk contact op met ons brilreceptteam voor eventuele problemen met je ingediende brilrecept voordat je je bestelling hebt ontvangen: RXserviceEU@shop.ray-ban.com

De standaardmaat is voor het merendeel van de mens, d.w.z. meer dan 90% van onze klanten, juist.

Onze officiële Matengidskan meer informatie over de maten van Rat-Ban® en het vinden van het juiste montuur leveren.

Om een bestelling die je onlangs hebt ingediend te annuleren, neem je zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice en wij zullen ons best doen om aan jouw verzoek te voldoen.

Houd er echter rekening mee dat, aangezien ons systeem is ontworpen om bestellingen zeer snel uit te voeren, we na het eerste uur niet kunnen garanderen dat het mogelijk is om de bestelling te annuleren, omdat deze zich mogelijk al in het verzendproces bevindt.

We weten dat het heel naar kan zijn wanneer het product dat jij wilt hebben niet op voorraad is. Helaas kan het wegens het grote aantal bestellingen dat we tijdens de Cyber Week ontvangen voorkomen dat jouw product niet langer beschikbaar is. Daarom behouden we ons het recht voor om jouw bestelling te annuleren wanneer we deze niet kunnen afronden.

Mocht dit gebeuren, dan ontvang je automatisch een e-mail die je hierover inlicht en wordt de pre-autorisatie voor de betaling automatisch opgeheven.

We bieden nu al onze excuses aan voor het ongemak dat hierdoor kan worden veroorzaakt. Helaas kunnen we geen geschatte datum geven waarop een bepaald product weer op voorraad zal zijn. Daarom adviseren we om onze website regelmatig te controleren voor updates en/of om je voor onze nieuwsbrief aan te melden.

Contact opnemen met de klantenservice van Ray-Ban is heel eenvoudig:

Je kunt het formulier in het deel Neem contact met ons op van de website (dit deel vind je in de footer) gebruiken.

Je kunt ons telefonisch bereiken op (0800) 4RAYBAN (0800 0201419), Maandag tot Vrijdag: 10:00am - 19:00pm (EST), Zaterdag en Zondag: Gesloten. 

Vervalsing is een illegale bezigheid die niet alleen merken en bedrijven benadeelt, maar ook ernstige schade kan veroorzaken aan de gezondheid van consumenten die producten kopen die niet aan de kwaliteitsnormen voldoen.  

Luxottica heeft met specifieke teams over de hele wereld agressief opgetreden in de wereldwijde strijd tegen vervalsing. 

De groei van internet heeft geleid tot een aanzienlijke toename van nieuwe vervalsers die websites, marktplaatsen en sociale media exploiteren.  

Luxottica verbetert continu haar activiteiten ter bescherming van haar merk en breidt ze uit, naarmate het landschap wijzigt. Naast een constante monitoring online werken we ter plaatse samen met gespecialiseerde instanties, zoals de douane en wetshandhavingsinstanties, om bij de douane vervalsingen op te sporen en de volledige illegale productieketen te bestrijden.  

In 2020 heeft Luxottica de verwijdering aangevraagd en verkregen van meer dan 279.000 aanbiedingen van vervalste producten op marktplaatsen, 72.210 profielen en posts die vervalste producten aanbieden of scam-advertenties op sociale media en meer dan 2.600 websites over de hele wereld laten sluiten. 


De groeiende populariteit van sociale media heeft geleid tot een nieuwe groei van vervalsers en verbeterde scam-technieken. Vervalsers worden telkens verfijnder en gevaarlijker.   

Gedurende ons onderzoek hebben we kunnen vaststellen dat duizenden gebruikers van sociale media, zoals Instagram en Facebook, het slachtoffer zijn geworden van geavanceerde scam waarin Ray-Ban werd gebruikt om klanten te trekken en hun persoonsgegevens in gevaar te brengen.  

Luxottica heeft geen enkele band met deze websites of activiteiten. We moedigen gebruikers aan om extra goed op te letten wanneer ze hun persoonsgegevens online delen.  

Scammers kunnen gebruikersaccounts schenden en persoonsgegevens en wachtwoorden stelen. Vaak zijn gebruikers zich er niet van bewust dat hun accounts geschonden zijn. Als een gevolg daarvan lopen ook alle andere websites of platformen waar ze dezelfde op gegevens gebruiken een groot gevaar.  

Op sommige websites, zoals haveibeenpwned.com, kunnen gebruikers controleren of hun accountgegevens in een datalek betrokken zijn. Als jouw account gehackt is of je van mening bent dat jouw accountgegevens in het verleden gestolen zijn, adviseren we je om alle accounts te wijzigen en, waar mogelijk, de twee-factor-authenticatie te activeren. 

Wat sociale media betreft, adviseren we het volgende advies en geven we de volgende tips:
https://help.instagram.com/369001149843369
https://help.instagram.com/149494825257596
https://www.facebook.com/help/213481848684090
https://www.facebook.com/help/285695718429403

Gebruik ons formulier als je een verdachte aanbieding, website of sociale-media-profiel en posts wilt melden:
https://www.ray-ban.com/netherlands/report-fakes

Ja, het is een geweldige manier om je tijd met ons team te maximaliseren. Ga naar onze Store Locator om je dichtstbijzijnde Ray-Ban winkel te vinden en selecteer het doel van je bezoek uit de beschikbare opties.

Ja, begin bij onze Store Locator om de dichtstbijzijnde Ray-Ban winkel te vinden waar je een afspraak kunt maken. Selecteer dan Vision Check Up als doel van je bezoek. Of je nu je glazen op sterkte wilt laten vernieuwen of gewoon je ooggezondheid wilt laten controleren, ons team helpt je graag.