Internet privacy policy

(I EFFEKT FRA OG MED27.09.2021)

Ray-Ban.com sin nettside som er tilgjengelig på følgende kobling ray-ban.com/norway (heretter «Nettsiden») forvaltes av Luxottica Group S.p.A., som fungerer som behandlingsansvarlig (heretter «Luxottica») for prosesseringen av personopplysningene dine som beskrevet i databeskyttelsespolicyen (heretter «Databeskyttelsespolicyen»).

Ønsker du å vite mer om Luxotticas behandling av personopplysningene dine, vennligst les nøye gjennom avsnittene i Databeskyttelsespolicyen nedenfor.

1. EN INTRODUKSJON TIL HVORDAN VI BRUKER PERSONOPPLYSNINGENE DINE

Denne Databeskyttelsespolicyen beskriver hvordan Luxottica samler inn og behandler personopplysningene dine som en bruker av Nettsiden (heretter «bruker», «brukere», «denregistrerte» eller «deg») i samsvar med EUs generelle personvernforordning 2016/679 (heretter «GDPR») og det italienske lovdekretet 196/2003, som nyligst endret og integrert (heretter «Personvernkodeksen»).

Som beskrevet ytterligere nedenfor, behandler Luxottica personopplysningene dine slik at de skal kunne levere sine produkter og tjenester til deg, samt for å la deg delta i engasjementsprogrammer, premierte konkurranser og arrangementer organisert av Luxottica for kundene sine. Hvis du vil motta de siste nyhetene, tilbudene og kampanjene innen Luxottica-verdenen, er Luxottica nødt til å behandle personopplysningene dine – med ditt forutgående samtykke – for å sende deg markedsføringskommunikasjon, også tilpasset dine egne preferanser og interesser. I alle fall vil Luxottica behandle personopplysningene dine på trygt og sikkert vis, og vil ta alle tilstrekkelige sikkerhetstiltak og kun gi autoriserte personer og tredjeparter tilgang til personopplysningne dine, lokalisert enten i EU eller i USA, i henhold til aktuelle metoder som eksisterer i samsvar med gjeldende databeskyttelseslover.

Alle personopplysninger som du gir fra deg som følge av bruken av dette nettstedet, brukes utelukkende til de formål og modaliteter som finnes beskrevet nedenfor.

2. HVA SLAGS PERSONOPPLYSNINGER BRUKER VI OG HVOR HENTER VI DEM FRA?

Luxottica behandler personopplysningene som samles inn direkte fra deg, så vel som fra andre kilder, som beskrevet i kategoriene av personopplysninger oppført nedenfor (heretter samlet referert til som «Personopplysninger») :

a) Personopplysninger samlet inn direkte fra deg

Luxottica behandler følgende kategorier av personopplysninger direkte fra deg:

  • Identifiserbar informasjon gitt under registreringsprosessen, under opprettelse av en konto på Nettsiden, ved gjennomføring av en kjøpsordre eller når du deltar på noen av Luxotticas engasjementsprogrammer, premierte konkurranser eller arrangementer. Denne type informasjon inkluderer fornavn og etternavn, e-postadresse, bruker-ID, passord, kjønn, bostedsland, postadresse og telefonnummer;
  • Finansiell informasjon og data relatert til kredittkortet ditt for kjøp av produkter via Nettsiden;
  • Informasjon gitt i korrespondanse eller forespørsler sendt av deg til Luxottica eller etterspurt av Luxottica hvis det rapporteres om problemer med tjenesten vår på Nettsiden eller vedrørende kjøpte produkter;
  • Informasjon relatert til profilen din på sosiale nettverk, hvis den er offentlig, og hvis du bestemmer deg for å logge inn på Nettsiden via sosiale nettverksapplikasjoner eller velger å koble Luxottica-kontoen din til de offentlige profilene dine på sosiale nettverk og dele innhold fra Nettsiden på disse kanalene via de tilknyttede plugin-modulene (f.eks. Facebook Connect, deling på Facebook osv.). Hvis du bestemmer deg for å dele slik informasjon offentlig, vil Personopplysningene som publiseres på profilen din på det sosiale nettverket bli samlet inn av Nettsiden og behandlet for de relevente formålene. Dermed medfører bruken av nevnte plugin-moduler at du deler det relevante innholdet og informasjonen på de relaterte sosiale nettverkene.

b) Personopplysninger hentet fra automatiske sporingssystemer når du surfer på Nettsiden og bruker tjenestene våre.

Luxottica behandler følgende kategorier av personopplysninger som samles inn via de automatiske sporingssystemene når du surfer på Nettsiden og bruker tjenestene våre:

  • Informasjon om bruken din av Nettsiden. Av sikkerhetshensyn behandler Luxottica loggfilene relatert til hver økt når brukeren logger inn på sin konto, samt informasjon om betalingstransaksjoner som vil behandles gjennom Luxotticas e-betalingsleverandør;
  • Navigasjonsinformasjon samlet inn når du surfer på Nettsiden. Luxottica anvender noen teknologier (f.eks. informasjonskapsler og automatiske sporingssystemer) som automatisk samler inn visse informasjonstyper knyttet til måten du bruker Nettsiden på, for eksempel IP-adresse eller en annen unik kode som gjenkjenner enheten (datamaskin, mobil eller andre enheter) som anvendes av brukeren for å surfe på Nettsiden, samt identifikasjonsinformasjon om hvorvidt du er en registrert bruker eller ikke, annen teknisk informasjon som kan omfatte URL-en som brukeren kommer fra, annen nettleserinformasjon, og språkpreferanse. Denne informasjonen hjelper oss med å kontinuerlig forbedre den totale nettopplevelsen og mekanismene involvert i kjøp av Luxotticas produkter og tjenester, og for å overvåke riktig drift av Nettsiden. Denne informasjonen inkluderer kun statistiske data knyttet til handlingene som utføres av brukeren, og er ikke ment å være knyttet til brukerens identifiserende data. I alle fall kan navigasjonsdata kun identifisere deg når de matches med den personlige identifikasjonsinformasjonen din.

For mer informasjon om bruken av Personopplysningene som samles inn av oss via informasjonskapsler og sporingssystemer, vennligst les Luxotticas Cookiepolicy, som er tilgjengelig  her

3. FOR HVILKE FORMÅL OG HVORFOR BRUKER VI PERSONOPPLYSNINGEne DINE?

Luxottica behandler Personopplysningene dine for følgende formål:

3.1 Kontraktsmessige formål – vi må kunne tilby deg produkter og tjenester

Luxottica behandler Personopplysningene dine for de formålene som er nødvendige for komplett levering av tjenester og produkter som tilbys via Nettsiden, og spesielt for følgende kontraktsmessige formål:

  • For å la deg registrere deg på Nettsiden og opprette en egen konto;
  • For å tilby tjenestene som er tilgjengelige via Nettsiden (f.eks. administrasjon av registreringsprosessen og tilgang til konto, kontoadministrasjon, påminnelse om produkter i handlekurven osv.);
  • For å administrere salg av produkter og bestillinger på nett, og for å levere produkter og tjenester;
  • For å prosessere betalinger og e-betalinger, også med hensyn til faktureringsforpliktelser;
  • For å tilby salgs- og ettersalgstjenester (inkludert f.eks. svindelforebygging, returer, garantier og kundesupport), og for å sende brukerne kommunikasjon relatert til levering av tjenester eller produkter, salg og kundeservice;
  • For å oppfylle brukerens forespørsler (f.eks. administrasjon av informasjonsforespørsler, bestilling av øyesynskontroller, samt for å levere «Del med en venn»-funksjonen, og for å varsle deg med «Tilbake på lager»-funksjon osv.);
  • For å la deg melde deg på Luxotticas engasjementsprogrammer;
  • For å la deg delta i konkurranser, premierte begivenheter og initiativer promotert av Luxottica.

Databehandlingsaktivitetene for kontraktsmessige formål er nødvendige for å garantere levering av essensielle produkter og tjenester. Hvis du ikke ønsker at Personopplysningene dine skal behandles for slike formål, vil det ikke lenger være mulig for Luxottica å tilby deg de samme essensielle produktene og tjenestene.

3.2 Juridiske formål – vi må sikre overholdelse av juridiske forpliktelser

Luxottica kan behandle Personopplysningene dine for å sikre overholdelse av bestemte juridiske forpliktelser, og spesielt for følgende juridiske formål:

  • For å overholde kravene i de relevante lovene, forskriftene, protokollene og nasjonale lovgivningene, samt EU-lovgivningen;
  • For å implementere beslutninger gjort av offentlige myndigheter.

Databehandlingsaktivitetene for juridiske formål er nødvendige ettersom de er påkrevd av gjeldende lover og forskrifter. Hvis du ikke ønsker at Personopplysningene dine skal behandles for slike formål, kan du dessverre ikke fortsette bruken av Nettsiden.

3.3 Markedsføringsformål – du kan bestemme hvorvidt vi kan bruke personopplysningene dine til markedsføringsrelaterte aktiviteter eller ikke

Luxottica behandler, med ditt forutgående samtykke, Personopplysningene dine for følgende markedsføringsformål:

  • For å sende kommersiell og salgsfremmende kommunikasjon og periodiske oppdateringer (f.eks. via e-post, telefon, SMS/MMS, brevpost, sosiale nettverk og nyhetsbrev) relatert til Luxotticas produkter, tjenester, initiativer og arrangementer. I tillegg, hvis du allerede er en Luxottica-kunde, kan Luxottica, i henhold til Artikkel 130 (4) i den italienske personvernkodeksen, sende deg kommersiell kommunikasjon via e-post om produkter, arrangementer og tjenester lignende dem som allerede har blitt levert til deg, med mindre du motsetter deg slik kommunikasjon på tidspunktet for innsamlingen og i anledning hver respektive melding. Du kan faktisk melde deg av når som helst ved å følge instruksjonene som er inkluderte i hver av meldingene;
  • For å utføre statistiske analyser av kundepublikummet vår.

Databehandlingsaktivitetene for markedsføringsformål er skjønnsmessige med forbehold om enten ditt forutgående samtykke eller din innvending under omstendighetene i ovennevnte artikkel 130 (4) i den italienske personvernkoden. Du kan fritt bestemme deg for ikke å oppgi personopplysninger for markedsføringsformålet, i tillegg til at du senere kan trekke tilbake samtykke til å behandle allerede oppgitte personopplysninger: i dette tilfellet vil ikke Luxottica sende deg markedsføringskommunikasjon for å oppdatere deg om tilbud og kampanjer på Luxottica produkter, tjenester og initiativer.

3.4 Segmenterings- og profileringsformål – du kan bestemme hvorvidt du vil ha markedskommunikasjon bedre tilpasset dine behov eller ikke

Hvis du gav ditt samtykke til den generelle behandlingen av Personopplysningene dine for markedsføringsformål, kan Luxottica behandle Personopplysningene for segmenteringsformål som analyserer opplysningene knyttet til forbruksvolum, produktkategori, fødselsdato og kjøpsmetoder i forbindelse med utførte aktiviteter for markedsføringsformål. Disse aktivitetene utføres av Luxottica på grunnlag av Luxotticas legitime interesse av å tilby en tjeneste som svarer til behovene dine, tilstrekkelig balansert med rettighetene dine, derav den begrensede mengden Personopplysninger som behandles av oss. Behandlingen av Personopplysninger for segmenteringsformål faller inn under de legitime interesseformålene vi henviser til i det etterfølgende avsnittet.

Hvis du gav ditt samtykke til å installere informasjonskapsler og annen sporingsteknologi via banneret på Nettsiden vår, i tillegg til det som er angitt ovenfor, behandler Luxottica Personopplysningene dine for profileringsformål for å analysere interessene og preferansene dine, inkludert nettleserdata med spesifikk referanse til sider som blir besøkt og produkter som blir sett på nettstedet, for å tilby deg personlige tjenester og for å sende deg målrettet markedsføringskommunikasjon på dette grunnlaget. Denne aktiviteten utføres av Luxottica på grunnlag av Luxotticas legitime interesse av å tilby en tjeneste som svarer til behovene dine, tilstrekkelig balansert med rettighetene dine, gitt at samtykket ble gitt via cookie-banneret og i ellers er i tråd med vår Cookiepolicy. Disse aktivitetene vil hjelpe Luxottica med å presentere tilbud som matcher profilen din bedre. Den legitime interessen kan sees i behovet til Luxottica for å optimalisere markedsføringskommunikasjonen, og balanseres av behovet for å gi deg informasjon som vi anser ytterst relevant for akkurat deg.

3.5 Legitime interesser – Luxottica rettigheter og dine rettigheter er tilstrekkelig balansert, med mindre du motsetter deg det

I tillegg til databehandling for segmenterings- og profileringsformål, behandler Luxottica også Personopplysningene dine for ytterligere legitime interesseformål, og da spesielt:

  • For å utøve eller forsvare juridiske krav i rettssaker eller i en administrativ eller utenrettslig prosedyre knyttet til Luxotticas rettigheter, Luxotticas konsernselskaper og/eller representanter, aksjonærer, direktører og styremedlemmer;
  • For å muliggjøre den tekniske styringen av Nettsiden og tilknyttede operative funksjoner, inkludert det å løse tekniske problemer, samt gjennomføre tester, oppdateringer og oppgraderinger som ikke kan gjøres via ikke-personlige data;
  • For å forhindre eller identifisere falske aktiviteter eller misbruk av Nettsiden eller slike aktiviteter rettet mot Luxottica-gruppen og/eller brukerne av Nettsiden;
  • For å fullføre en potensiell sammenslåing, salg av eiendeler, overføring av hele eller en vesentlig del av virksomheten, eller for å fullføre en finansieringstransaksjon ved å avdekke og overføre Personopplysningene til en tredjepart eller tredjeparter som er involvert(e) i transaksjonen som en naturlig del av transaksjonsprosessen;
  • For å gjennomføre kartlegginger og markedsundersøkelser relatert til Luxotticas produkter og tjenester per brevpost, telefon eller e-post; å anonymisere Personopplysninger for utførelse av statistiske analyser.

Behandlingen av Personopplysningene dine med hensyn til alle de ovennevnte legitime interesseformålene og segmenteringsformål utføres i henhold til Artikkel 6 bokstav f) i GDPR, i anledning Luxotticas legitime interesse, som er tilstrekkelig balansert med dine personlige interesser, siden databehandlingen utføres innenfor de grenser som er strengt nødvendige for å utføre slike økonomiske aktiviteter. Disse databehandlingsaktivitetene er ikke obligatoriske, og du kan motsette deg behandlingen når som helst i henhold til denne Databeskyttelsespolicyen.
I så fall vil ingen databehandling utføres av Luxottica for slike formål, bortsett fra i tilfellene der Luxottica demonstrerer tilstedeværelsen av legitimt rådende argumenter eller utøvelsen av en av Luxotticas rettigheter i henhold til Avsnitt 21 i GDPR.

4. HVILKE MODALITETER BRUKER VI FOR Å BEHANDLE OPPLYSNINGENE DINE?

Den elektroniske og/eller manuelle behandlingen av Personopplysningene dine utføres kun innenfor de grenser som er strengt nødvendige for å imøtekomme formålene beskrevet ovenfor.

Luxottica forplikter seg til å beskytte brukernes Personopplysninger. Luxottica anbefaler at passordet er en av beskyttelsesmekanismene relatert til kontoen. Derfor blir brukerne oppmuntret til å benytte seg av et passord som er tilstrekkelig sikkert og som blir lagret på et trygt sted, til å begrense tilgangen på egne datamaskiner og nettlesere, og å logge ut etter å ha besøkt Nettsiden. Alle Personopplysninger som gis til oss av brukerne oppbevares på sikre servere og vi tar tilstrekkelige sikkerhetstiltak for å beskytte Personopplysningene mot ikke-autorisert tilgang, for å opprettholde nøyaktigheten av Personopplysningene og for å garantere riktig bruk av informasjonen om deg. Videre brukes et sikkert godkjenningssystem for kredittkortbetalinger og for å identifisere svindelaktiviteter. Luxottica bruker standard SSL (Secure Sockets Layer) for å beskytte konfidensialiteten til Personopplysningene dine.

5. HVEM MOTTAR PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Luxottica kan viderekommunisere Personopplysningene dine til:

  • Tredjeparts tjenesteleverandører som er betrodd behandlingen av aktiviteter som gir tjenester eller bistand og råd til Luxottica, med spesiell - men ikke eksklusiv - referanse til tilfeller relatert til teknologi, regnskap, administrasjon, juridiske formål, forsikring, IT, markedsføring og dataanalyse;
  • Selskaper innen Luxottica-gruppen;
  • Personer og myndigheter hvis rett til tilgang til Personopplysninger er anerkjent av lov, forskrifter eller bestemmelser utstedt av bemyndigede myndigheter;
  • Potensielle kjøpere av Luxottica og enhetene som oppstår følge av sammenslåing eller annen transformasjon som involverer Luxottica; og
  • Kompetente myndigheter.

Ovennevnte mottakere vil behandle Personopplysningene dine som behandlingsansvarlige, databehandlere eller individer som har ansvar for behandlingen, avhengig av omstendighetene.

En fullstendig liste over databehandlere er tilgjengelig ved forespørsel til Luxottica gjennom modalitetene i henhold til denne Databeskyttelsespolicyen.

6. HVOR SENDES OPPLYSNINGENE DINE?

Luxottica kan overføre Personopplysningene dine til mottakerne oppført ovenfor, også lokalisert utenfor EU, og som spesielt er lokalisert i USA. For overføringer fra EU til land som ikke anses som tilstrekkelige i følge EU-kommisjonens bestemmmelser, har selskapet innført passende og egnede garantier for å beskytte Personopplysningene. Følgelig overføres Personopplysninger i samsvar med kravene og forpliktelsene gitt av gjeldende databeskyttelseslover i henhold til Artikkel 44 et seq. i GDPR. For ytterligere informasjon om hensiktsmessige eller passende beskyttelsesforanstaltninger og hvordan man kan anskaffe seg en skriftlig kopi av dem, kan brukeren kontakte Luxottica gjennom modalitetene i henhold til denne Databeskyttelsespolicyen.

7. HVOR LENGE HOLDER LUXOTTICA PÅ PERSONOPPLYSNINGENE?

Luxottica oppbevarer personopplysninger i den tiden som er strengt nødvendig for å oppnå formålene som personopplysningene ble samlet inn og videre behandlet for, inkludert oppbevaringsperioden som kreves i henhold til gjeldende lovgivninger.

Luxottica vil behandle personopplysningene dine for kontraktsmessige og legitime interesseformål i løpet av kontraktsperioden (i tilfelle en konto ble opprettet på Nettsiden, et kjøp ble gjort eller i forbindelse med tjenester levert av Luxottica) og i 10 år fra fullføringen av salget eller den leverte tjenesten.

Personopplysninger behandlet for juridiske formål vil bli lagret i den perioden som er strengt nødvendig for å overholde gjeldende lover.

Videre, for markedsførings- og profileringsformål, inkludert segmenteringsformål, vil personopplysninger bli behandlet i 7 år fra siste kjøp og/eller fra den siste kontakten med deg (f.eks. abonnement på en premiert konkurranse, deltakelse på et arrangement, åpning av et nyhetsbrev på e-post), til tross for rettigheten din til når som helst å trekke tilbake samtykke som er gitt eller motsette deg behandlingen av opplysningene dine.

8. ER DU MINST 16 ÅR GAMMEL?

Behandlingen av personopplysninger fremhevet i denne policyen er ikke ment for personer under 16 år. Hvis noen personopplysninger om mindreårige blir utilsiktet registrert, vil Luxottica sørge for å kansellere dem innen en rimelig tidsperiode, etter forespørsel fra brukerne det gjelder.

9. HVORDAN KAN DU UTØVE RETTIGHETER VEDR. PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Du kan til enhver tid utøve følgende rettigheter:

a) Å få bekreftelse på eksistensen av Personopplysninger fra Luxottica og bli informert om innholdet og kilden til innholdet, å kontrollere nøyaktigheten på innholdet og be om integrering, oppdatering eller endring;

b) Å be om sletting, anonymisering eller begrensning av behandlingen av Personopplysninger som er behandlet i strid med gjeldende lover;

c) Å motsette deg av legitime grunner hele eller deler av behandlingen av Personopplysningene dine;

d) Å trekke tilbake samtykket gitt til behandling av Personopplysningene dine (hvis og i den grad et slikt samtykke er nødvendig);

e) Å be Luxottica om å begrense behandlingen av Personopplysningene dine der:

  • Du bestrider nøyaktigheten av Personopplysningene frem til Luxottica har tatt tilstrekkelige skritt for å korrigere eller verifisere nøyaktigheten;
  • Behandlingen er ulovlig, men du vil ikke at vi skal slette personopplysningene dine;
  • Luxottica ikke lenger trenger Personopplysningene dine for behandlingen, men du krever dem for etableringen, utøvelsen eller forsvaret av et juridisk krav; eller
  • Du har motsatt deg behandlingen av legitime grunner i påvente av bekreftelse på hvorvidt Luxottica har sterkere legitime grunner til å fortsette behandlingen;


f) Å motsi deg av legitime grunner behandlingen av Personopplysningene dine, med mindre Luxottica demonstrerer eksistensen av sterkere legitime grunner for behandlingen eller for etableringen, utøvelsen eller forsvaret av et juridisk krav;

g) Å be om sletting av Personopplysningene dine uten unødig forsinkelse;

h) Å motta en elektronisk kopi av Personopplysningene dine hvis du ønsker å overføre opplysningene til deg selv eller en annen leverandør, i de tilfeller Luxottica er avhengig av samtykket ditt eller faktum eksisterer at behandlingen er nødvendig for levering av de relevante tjenestene og Personopplysningene behandles automatisk; og

i) Å inngi en klage til den relevante datatilsynsmyndigheten.

I henhold til Artikkel 2-terdeciesi i Personvernkodeksen, i tilfellet der brukeren lider et dødsfall, kan de ovennevnte rettighetene utøves av en annen person som er berettiget («Etterfølgeren») og har sine egne interesser eller opptrer som brukerens obligatoriske etterfølger eller av familiære grunner trenger å utøve rettigheter. Brukeren kan via Etterfølgeren uttrykkelig unngå å utøve noen av de ovennevnte rettighetene ved at Etterfølgeren sender en forespørsel til e-postadressen angitt nedenfor. Brukeren kan når som helst trekke tilbake eller endre en slik erklæring via samme modaliteter.

Du kan når som helst utøve dine rettigheter ovenfor ved å sende en e -post til privacy@luxottica.com. Luxottica vil svare deg innen rimelig tid (og i alle fall innenfor gjeldende lovramme) etter å ha bekreftet brukernes sanne identitet.

Videre tilbyr Luxottica verktøy til brukere som lar dem oppdatere og endre Personopplysningene. Faktisk kan enhver registrert bruker få tilgang til sin egen informasjon og oppdatere den, f.eks. via brukerkontoen. Dessuten er det også mulig for brukere å endre og oppdatere preferansene sine for hvordan de ønsker å motta e-poster og annen kommunikasjon fra Luxottica. Brukere kan også be om at all kontoinformasjon skal slettes.

10. HVORDAN KAN DU KONTAKTE LUXOTTICA?

Behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine er Luxottica Group S.p.A., med hovedkontor i Piazzale Luigi Cadorna 3, 20123 Milano, Italia.

Hvis du har spørsmål om eller kommentarer til denne Databeskyttelsespolicyen eller generelt om databehandlingen som utføres av Luxottica, kan du komme i kontakt med Luxottica via koblingen tilgjengelig i forrige avsnitt.

11. HVORDAN KAN DU KONTAKTE VÅR DATABESKYTTELSESANSVARLIGE?

Luxottica har utnevnt en Databeskyttelsesansvarlig i henhold til Artikkel 37 i GDPR, som kan kontaktes på følgende e-postadresse: dpo@luxottica.com eller via adressen til Luxottica angitt i avsnittet «HVORDAN KAN DU KONTAKTE LUXOTTICA?» i denne Databeskyttelsespolicyen.

12. HVORDAN KAN DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ ENDRINGENE I DENNE DATABESKYTTELSESPOLICYEN?

Av juridiske og/eller organisatoriske årsaker kan denne Databeskyttelsespolicyen gjennomgå nødvendige endringer. Vi foreslår derfor at du sjekker dette dokumentet regelmessig og henviser til den nyeste versjonen av den. I alle fall vil endringer bli varslet om på forhånd, og en oppdatert versjon av Databeskyttelsespolicyen vil alltid være tilgjengelig på Nettsiden.

13. COOKIES POLICY

13.1 What are cookies?

A cookie is a small text file, usually consisting of letters and numbers, which is transferred and stored, for a time determined by the operator, on the device used by the user (a computer or any mobile device) when the user accesses the website. For example, some cookies uniquely identify one device, distinguishing it from another.

Please note that other similar technologies used to collect information about the device you are using, such as pixel tags, web beacons or social network plug-ins, also fall into the general category of “cookies”.

13.2 Why we use cookies

Some cookies are absolutely necessary to allow the Site to function properly and provide the user with a good browsing experience, such as simply moving from one page of the Site to another, and providing the services envisaged therein (e.g. purchasing and paying for glasses). Other cookies are necessary to make browsing easier and faster, e.g. by remembering registration data or the contents of the shopping bag, or to make browsing as in line as possible with the user’s preferences and characteristics. In addition, certain cookies are useful for providing the operator of the Site with information that can be used for statistical purposes, for example to know the number of users connected, as well as for sending personalised promotional messages, or to ensure a direct link with social networks.

13.3 What information do cookies contain

The information collected in the form of cookies generally relates to information about the user’s device, such as IP address, login details, operating system and platform used, time zone setting, country of origin, information about visits to the Site including the URL, length of visit, search terms typed on the Site, products viewed or placed in the shopping bag, page response times, download errors and information about page interaction, such as the number of clicks or browsing patterns.

Generally this information is not sufficient to identify the user personally, but it could be if it is read in combination with each other or with additional information collected by Luxottica or a third party.

We have coded and distinguished cookies according to how long they are stored on the user’s device, the party who installs and manages them and, above all, the purposes for which they are installed.

a) Term

Session cookies are defined as cookies installed when the Site is opened and deleted when the browser is closed, or when the Site is closed or the session expires. The information is thus stored temporarily and allows, for example, navigation to be maintained.

Permanent cookies are cookies that are stored on the user’s device for a period predetermined by the operator, even after closing the browser. They allow, for example, the user’s name and password to be saved or preferences to be remembered, so that the user does not have to enter them again when opening the site.

b) Who installs cookies

First-party cookies are those installed and managed directly by Luxottica. On the other hand, third-party cookies are installed by an operator through a domain different from that of the Site on which the user is browsing and are not directly controlled by Luxottica. This is the case, for example, with the statistical analysis cookies installed by Google Analytics or when the Site incorporates elements from advertising platforms or other services. The installation of third party cookies is however subject to prior authorization by Luxottica.

c) Purposes of the cookies used by Luxottica on this Site

- Strictly necessary (or technical) cookies: they ensure the proper functioning of the Site and the use of the services existing on it. They make it possible, for example, to recognise the language of the country from which the user is connecting and to save the choices made on the banner containing the short privacy policy (consent to the use of cookies), thus avoiding having to make the choice again each time the site is accessed, to make a purchase of a product. They also improve the user experience by storing log-in data or pre-selected products in the shopping bag.

They are used exclusively to ensure the basic functionality of the Site and, therefore, prior consent of the user is not required for their installation. The user can set their browser to block these cookies, but as a result some or all parts of the site will not work.

- Analytical cookies: some are installed and managed directly by Luxottica and are used to analyse how the Site is used, to count accesses, traffic sources, pages viewed, so as to allow the operator to make changes and improvements to the Site. They may collect data in anonymous form for statistical purposes only.
Other analytical cookies may be instead installed by third parties in order to track the user’s activity on the Site drawing useful information for Luxottica.
To help the user in making a more informed decision on whether or not to consent to the collection of such cookies, please read Google’s respective privacy policies (
https://policies.google.com/privacy?hl=no ).

- Marketing and profiling cookies: they track the user’s navigation on the Site, allowing the creation of personalised content on the Site, showing the user products of their interest or similar to those already viewed, sending advertising messages in line with the preferences expressed: refusal or withdrawal of consent will not interfere with the possibility of accessing or browsing the Site. Other analytical cookies may be instead installed by third parties in order to track the user’s activity on the Site drawing useful information for Luxottica.
To help the user in making a more informed decision on whether or not to consent to the collection of such cookies, please read Google’s respective privacy policies, regarding Google Adsense (
https://policies.google.com/privacy?hl=no ).

- Social Network Cookies: these allow the user to use the various social network functions, thanks to the use of plug-ins, integrated into our Site, which allow a direct connection with the social network server. The plug-in is managed by a third party. These cookies are not necessary for browsing. For information on the use of cookies by social networks and to give informed consent, we invite the user to consult the social networks’ respective privacy policies:

Facebook: https://nb-no.facebook.com/about/privacy/

Google: https://policies.google.com/privacy?hl=no

Twitter: https://twitter.com/en/privacy

Instagram: https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig

YouTubehttps://support.google.com/youtube/answer/7671399?p=privacy_guidelines&hl=no

Pinterest: https://policy.pinterest.com/nb/privacy-policy

Tumblr: https://www.tumblr.com/privacy/en

13.4 A short guide to managing cookies: how to install and delete them

Strictly necessary cookies, enabling the basic functions of the Site, are installed automatically when the Site is opened, without requiring consent. With regard to the other categories of cookies, for which it is necessary to give consent or not, the first time the user accesses the site they will see a cookie banner (Privacy Preferences) containing the short privacy policy and a link to the Cookies Policy. If the user has already communicated their preferences via the cookie banner, the cookie banner will no longer be displayed automatically if you access the site again in the next 6 months. The user may, however, at any time view and change his preferences via the Privacy Center.

However, if consent has already been given to the use of cookies, in order for the cookies collected prior to their revocation to be deleted, the user must delete them via the settings of their browser. Below are instructions on how to change the cookie settings on the browsers most commonly used by users:

Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, Internet Explorer

13.5 Who has access to the information collected via cookies

With reference to the cookies installed by Luxottica, only Luxottica personnel in charge, previously trained and instructed to carry out such tasks, may access the information collected through cookies. With reference to third party cookies, information is collected and used by Luxottica and by external parties linked to Luxottica by a contractual relationship. For further information on the processing of personal data and on our collaborations with third parties, please consult this Privacy Policy.

back button Privacy & Security

Internet privacy policy

(I EFFEKT FRA OG MED27.09.2021)

Ray-Ban.com sin nettside som er tilgjengelig på følgende kobling ray-ban.com/norway (heretter «Nettsiden») forvaltes av Luxottica Group S.p.A., som fungerer som behandlingsansvarlig (heretter «Luxottica») for prosesseringen av personopplysningene dine som beskrevet i databeskyttelsespolicyen (heretter «Databeskyttelsespolicyen»).

Ønsker du å vite mer om Luxotticas behandling av personopplysningene dine, vennligst les nøye gjennom avsnittene i Databeskyttelsespolicyen nedenfor.

1. EN INTRODUKSJON TIL HVORDAN VI BRUKER PERSONOPPLYSNINGENE DINE

Denne Databeskyttelsespolicyen beskriver hvordan Luxottica samler inn og behandler personopplysningene dine som en bruker av Nettsiden (heretter «bruker», «brukere», «denregistrerte» eller «deg») i samsvar med EUs generelle personvernforordning 2016/679 (heretter «GDPR») og det italienske lovdekretet 196/2003, som nyligst endret og integrert (heretter «Personvernkodeksen»).

Som beskrevet ytterligere nedenfor, behandler Luxottica personopplysningene dine slik at de skal kunne levere sine produkter og tjenester til deg, samt for å la deg delta i engasjementsprogrammer, premierte konkurranser og arrangementer organisert av Luxottica for kundene sine. Hvis du vil motta de siste nyhetene, tilbudene og kampanjene innen Luxottica-verdenen, er Luxottica nødt til å behandle personopplysningene dine – med ditt forutgående samtykke – for å sende deg markedsføringskommunikasjon, også tilpasset dine egne preferanser og interesser. I alle fall vil Luxottica behandle personopplysningene dine på trygt og sikkert vis, og vil ta alle tilstrekkelige sikkerhetstiltak og kun gi autoriserte personer og tredjeparter tilgang til personopplysningne dine, lokalisert enten i EU eller i USA, i henhold til aktuelle metoder som eksisterer i samsvar med gjeldende databeskyttelseslover.

Alle personopplysninger som du gir fra deg som følge av bruken av dette nettstedet, brukes utelukkende til de formål og modaliteter som finnes beskrevet nedenfor.

2. HVA SLAGS PERSONOPPLYSNINGER BRUKER VI OG HVOR HENTER VI DEM FRA?

Luxottica behandler personopplysningene som samles inn direkte fra deg, så vel som fra andre kilder, som beskrevet i kategoriene av personopplysninger oppført nedenfor (heretter samlet referert til som «Personopplysninger») :

a) Personopplysninger samlet inn direkte fra deg

Luxottica behandler følgende kategorier av personopplysninger direkte fra deg:

  • Identifiserbar informasjon gitt under registreringsprosessen, under opprettelse av en konto på Nettsiden, ved gjennomføring av en kjøpsordre eller når du deltar på noen av Luxotticas engasjementsprogrammer, premierte konkurranser eller arrangementer. Denne type informasjon inkluderer fornavn og etternavn, e-postadresse, bruker-ID, passord, kjønn, bostedsland, postadresse og telefonnummer;
  • Finansiell informasjon og data relatert til kredittkortet ditt for kjøp av produkter via Nettsiden;
  • Informasjon gitt i korrespondanse eller forespørsler sendt av deg til Luxottica eller etterspurt av Luxottica hvis det rapporteres om problemer med tjenesten vår på Nettsiden eller vedrørende kjøpte produkter;
  • Informasjon relatert til profilen din på sosiale nettverk, hvis den er offentlig, og hvis du bestemmer deg for å logge inn på Nettsiden via sosiale nettverksapplikasjoner eller velger å koble Luxottica-kontoen din til de offentlige profilene dine på sosiale nettverk og dele innhold fra Nettsiden på disse kanalene via de tilknyttede plugin-modulene (f.eks. Facebook Connect, deling på Facebook osv.). Hvis du bestemmer deg for å dele slik informasjon offentlig, vil Personopplysningene som publiseres på profilen din på det sosiale nettverket bli samlet inn av Nettsiden og behandlet for de relevente formålene. Dermed medfører bruken av nevnte plugin-moduler at du deler det relevante innholdet og informasjonen på de relaterte sosiale nettverkene.

b) Personopplysninger hentet fra automatiske sporingssystemer når du surfer på Nettsiden og bruker tjenestene våre.

Luxottica behandler følgende kategorier av personopplysninger som samles inn via de automatiske sporingssystemene når du surfer på Nettsiden og bruker tjenestene våre:

  • Informasjon om bruken din av Nettsiden. Av sikkerhetshensyn behandler Luxottica loggfilene relatert til hver økt når brukeren logger inn på sin konto, samt informasjon om betalingstransaksjoner som vil behandles gjennom Luxotticas e-betalingsleverandør;
  • Navigasjonsinformasjon samlet inn når du surfer på Nettsiden. Luxottica anvender noen teknologier (f.eks. informasjonskapsler og automatiske sporingssystemer) som automatisk samler inn visse informasjonstyper knyttet til måten du bruker Nettsiden på, for eksempel IP-adresse eller en annen unik kode som gjenkjenner enheten (datamaskin, mobil eller andre enheter) som anvendes av brukeren for å surfe på Nettsiden, samt identifikasjonsinformasjon om hvorvidt du er en registrert bruker eller ikke, annen teknisk informasjon som kan omfatte URL-en som brukeren kommer fra, annen nettleserinformasjon, og språkpreferanse. Denne informasjonen hjelper oss med å kontinuerlig forbedre den totale nettopplevelsen og mekanismene involvert i kjøp av Luxotticas produkter og tjenester, og for å overvåke riktig drift av Nettsiden. Denne informasjonen inkluderer kun statistiske data knyttet til handlingene som utføres av brukeren, og er ikke ment å være knyttet til brukerens identifiserende data. I alle fall kan navigasjonsdata kun identifisere deg når de matches med den personlige identifikasjonsinformasjonen din.

For mer informasjon om bruken av Personopplysningene som samles inn av oss via informasjonskapsler og sporingssystemer, vennligst les Luxotticas Cookiepolicy, som er tilgjengelig  her

3. FOR HVILKE FORMÅL OG HVORFOR BRUKER VI PERSONOPPLYSNINGEne DINE?

Luxottica behandler Personopplysningene dine for følgende formål:

3.1 Kontraktsmessige formål – vi må kunne tilby deg produkter og tjenester

Luxottica behandler Personopplysningene dine for de formålene som er nødvendige for komplett levering av tjenester og produkter som tilbys via Nettsiden, og spesielt for følgende kontraktsmessige formål:

  • For å la deg registrere deg på Nettsiden og opprette en egen konto;
  • For å tilby tjenestene som er tilgjengelige via Nettsiden (f.eks. administrasjon av registreringsprosessen og tilgang til konto, kontoadministrasjon, påminnelse om produkter i handlekurven osv.);
  • For å administrere salg av produkter og bestillinger på nett, og for å levere produkter og tjenester;
  • For å prosessere betalinger og e-betalinger, også med hensyn til faktureringsforpliktelser;
  • For å tilby salgs- og ettersalgstjenester (inkludert f.eks. svindelforebygging, returer, garantier og kundesupport), og for å sende brukerne kommunikasjon relatert til levering av tjenester eller produkter, salg og kundeservice;
  • For å oppfylle brukerens forespørsler (f.eks. administrasjon av informasjonsforespørsler, bestilling av øyesynskontroller, samt for å levere «Del med en venn»-funksjonen, og for å varsle deg med «Tilbake på lager»-funksjon osv.);
  • For å la deg melde deg på Luxotticas engasjementsprogrammer;
  • For å la deg delta i konkurranser, premierte begivenheter og initiativer promotert av Luxottica.

Databehandlingsaktivitetene for kontraktsmessige formål er nødvendige for å garantere levering av essensielle produkter og tjenester. Hvis du ikke ønsker at Personopplysningene dine skal behandles for slike formål, vil det ikke lenger være mulig for Luxottica å tilby deg de samme essensielle produktene og tjenestene.

3.2 Juridiske formål – vi må sikre overholdelse av juridiske forpliktelser

Luxottica kan behandle Personopplysningene dine for å sikre overholdelse av bestemte juridiske forpliktelser, og spesielt for følgende juridiske formål:

  • For å overholde kravene i de relevante lovene, forskriftene, protokollene og nasjonale lovgivningene, samt EU-lovgivningen;
  • For å implementere beslutninger gjort av offentlige myndigheter.

Databehandlingsaktivitetene for juridiske formål er nødvendige ettersom de er påkrevd av gjeldende lover og forskrifter. Hvis du ikke ønsker at Personopplysningene dine skal behandles for slike formål, kan du dessverre ikke fortsette bruken av Nettsiden.

3.3 Markedsføringsformål – du kan bestemme hvorvidt vi kan bruke personopplysningene dine til markedsføringsrelaterte aktiviteter eller ikke

Luxottica behandler, med ditt forutgående samtykke, Personopplysningene dine for følgende markedsføringsformål:

  • For å sende kommersiell og salgsfremmende kommunikasjon og periodiske oppdateringer (f.eks. via e-post, telefon, SMS/MMS, brevpost, sosiale nettverk og nyhetsbrev) relatert til Luxotticas produkter, tjenester, initiativer og arrangementer. I tillegg, hvis du allerede er en Luxottica-kunde, kan Luxottica, i henhold til Artikkel 130 (4) i den italienske personvernkodeksen, sende deg kommersiell kommunikasjon via e-post om produkter, arrangementer og tjenester lignende dem som allerede har blitt levert til deg, med mindre du motsetter deg slik kommunikasjon på tidspunktet for innsamlingen og i anledning hver respektive melding. Du kan faktisk melde deg av når som helst ved å følge instruksjonene som er inkluderte i hver av meldingene;
  • For å utføre statistiske analyser av kundepublikummet vår.

Databehandlingsaktivitetene for markedsføringsformål er skjønnsmessige med forbehold om enten ditt forutgående samtykke eller din innvending under omstendighetene i ovennevnte artikkel 130 (4) i den italienske personvernkoden. Du kan fritt bestemme deg for ikke å oppgi personopplysninger for markedsføringsformålet, i tillegg til at du senere kan trekke tilbake samtykke til å behandle allerede oppgitte personopplysninger: i dette tilfellet vil ikke Luxottica sende deg markedsføringskommunikasjon for å oppdatere deg om tilbud og kampanjer på Luxottica produkter, tjenester og initiativer.

3.4 Segmenterings- og profileringsformål – du kan bestemme hvorvidt du vil ha markedskommunikasjon bedre tilpasset dine behov eller ikke

Hvis du gav ditt samtykke til den generelle behandlingen av Personopplysningene dine for markedsføringsformål, kan Luxottica behandle Personopplysningene for segmenteringsformål som analyserer opplysningene knyttet til forbruksvolum, produktkategori, fødselsdato og kjøpsmetoder i forbindelse med utførte aktiviteter for markedsføringsformål. Disse aktivitetene utføres av Luxottica på grunnlag av Luxotticas legitime interesse av å tilby en tjeneste som svarer til behovene dine, tilstrekkelig balansert med rettighetene dine, derav den begrensede mengden Personopplysninger som behandles av oss. Behandlingen av Personopplysninger for segmenteringsformål faller inn under de legitime interesseformålene vi henviser til i det etterfølgende avsnittet.

Hvis du gav ditt samtykke til å installere informasjonskapsler og annen sporingsteknologi via banneret på Nettsiden vår, i tillegg til det som er angitt ovenfor, behandler Luxottica Personopplysningene dine for profileringsformål for å analysere interessene og preferansene dine, inkludert nettleserdata med spesifikk referanse til sider som blir besøkt og produkter som blir sett på nettstedet, for å tilby deg personlige tjenester og for å sende deg målrettet markedsføringskommunikasjon på dette grunnlaget. Denne aktiviteten utføres av Luxottica på grunnlag av Luxotticas legitime interesse av å tilby en tjeneste som svarer til behovene dine, tilstrekkelig balansert med rettighetene dine, gitt at samtykket ble gitt via cookie-banneret og i ellers er i tråd med vår Cookiepolicy. Disse aktivitetene vil hjelpe Luxottica med å presentere tilbud som matcher profilen din bedre. Den legitime interessen kan sees i behovet til Luxottica for å optimalisere markedsføringskommunikasjonen, og balanseres av behovet for å gi deg informasjon som vi anser ytterst relevant for akkurat deg.

3.5 Legitime interesser – Luxottica rettigheter og dine rettigheter er tilstrekkelig balansert, med mindre du motsetter deg det

I tillegg til databehandling for segmenterings- og profileringsformål, behandler Luxottica også Personopplysningene dine for ytterligere legitime interesseformål, og da spesielt:

  • For å utøve eller forsvare juridiske krav i rettssaker eller i en administrativ eller utenrettslig prosedyre knyttet til Luxotticas rettigheter, Luxotticas konsernselskaper og/eller representanter, aksjonærer, direktører og styremedlemmer;
  • For å muliggjøre den tekniske styringen av Nettsiden og tilknyttede operative funksjoner, inkludert det å løse tekniske problemer, samt gjennomføre tester, oppdateringer og oppgraderinger som ikke kan gjøres via ikke-personlige data;
  • For å forhindre eller identifisere falske aktiviteter eller misbruk av Nettsiden eller slike aktiviteter rettet mot Luxottica-gruppen og/eller brukerne av Nettsiden;
  • For å fullføre en potensiell sammenslåing, salg av eiendeler, overføring av hele eller en vesentlig del av virksomheten, eller for å fullføre en finansieringstransaksjon ved å avdekke og overføre Personopplysningene til en tredjepart eller tredjeparter som er involvert(e) i transaksjonen som en naturlig del av transaksjonsprosessen;
  • For å gjennomføre kartlegginger og markedsundersøkelser relatert til Luxotticas produkter og tjenester per brevpost, telefon eller e-post; å anonymisere Personopplysninger for utførelse av statistiske analyser.

Behandlingen av Personopplysningene dine med hensyn til alle de ovennevnte legitime interesseformålene og segmenteringsformål utføres i henhold til Artikkel 6 bokstav f) i GDPR, i anledning Luxotticas legitime interesse, som er tilstrekkelig balansert med dine personlige interesser, siden databehandlingen utføres innenfor de grenser som er strengt nødvendige for å utføre slike økonomiske aktiviteter. Disse databehandlingsaktivitetene er ikke obligatoriske, og du kan motsette deg behandlingen når som helst i henhold til denne Databeskyttelsespolicyen.
I så fall vil ingen databehandling utføres av Luxottica for slike formål, bortsett fra i tilfellene der Luxottica demonstrerer tilstedeværelsen av legitimt rådende argumenter eller utøvelsen av en av Luxotticas rettigheter i henhold til Avsnitt 21 i GDPR.

4. HVILKE MODALITETER BRUKER VI FOR Å BEHANDLE OPPLYSNINGENE DINE?

Den elektroniske og/eller manuelle behandlingen av Personopplysningene dine utføres kun innenfor de grenser som er strengt nødvendige for å imøtekomme formålene beskrevet ovenfor.

Luxottica forplikter seg til å beskytte brukernes Personopplysninger. Luxottica anbefaler at passordet er en av beskyttelsesmekanismene relatert til kontoen. Derfor blir brukerne oppmuntret til å benytte seg av et passord som er tilstrekkelig sikkert og som blir lagret på et trygt sted, til å begrense tilgangen på egne datamaskiner og nettlesere, og å logge ut etter å ha besøkt Nettsiden. Alle Personopplysninger som gis til oss av brukerne oppbevares på sikre servere og vi tar tilstrekkelige sikkerhetstiltak for å beskytte Personopplysningene mot ikke-autorisert tilgang, for å opprettholde nøyaktigheten av Personopplysningene og for å garantere riktig bruk av informasjonen om deg. Videre brukes et sikkert godkjenningssystem for kredittkortbetalinger og for å identifisere svindelaktiviteter. Luxottica bruker standard SSL (Secure Sockets Layer) for å beskytte konfidensialiteten til Personopplysningene dine.

5. HVEM MOTTAR PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Luxottica kan viderekommunisere Personopplysningene dine til:

  • Tredjeparts tjenesteleverandører som er betrodd behandlingen av aktiviteter som gir tjenester eller bistand og råd til Luxottica, med spesiell - men ikke eksklusiv - referanse til tilfeller relatert til teknologi, regnskap, administrasjon, juridiske formål, forsikring, IT, markedsføring og dataanalyse;
  • Selskaper innen Luxottica-gruppen;
  • Personer og myndigheter hvis rett til tilgang til Personopplysninger er anerkjent av lov, forskrifter eller bestemmelser utstedt av bemyndigede myndigheter;
  • Potensielle kjøpere av Luxottica og enhetene som oppstår følge av sammenslåing eller annen transformasjon som involverer Luxottica; og
  • Kompetente myndigheter.

Ovennevnte mottakere vil behandle Personopplysningene dine som behandlingsansvarlige, databehandlere eller individer som har ansvar for behandlingen, avhengig av omstendighetene.

En fullstendig liste over databehandlere er tilgjengelig ved forespørsel til Luxottica gjennom modalitetene i henhold til denne Databeskyttelsespolicyen.

6. HVOR SENDES OPPLYSNINGENE DINE?

Luxottica kan overføre Personopplysningene dine til mottakerne oppført ovenfor, også lokalisert utenfor EU, og som spesielt er lokalisert i USA. For overføringer fra EU til land som ikke anses som tilstrekkelige i følge EU-kommisjonens bestemmmelser, har selskapet innført passende og egnede garantier for å beskytte Personopplysningene. Følgelig overføres Personopplysninger i samsvar med kravene og forpliktelsene gitt av gjeldende databeskyttelseslover i henhold til Artikkel 44 et seq. i GDPR. For ytterligere informasjon om hensiktsmessige eller passende beskyttelsesforanstaltninger og hvordan man kan anskaffe seg en skriftlig kopi av dem, kan brukeren kontakte Luxottica gjennom modalitetene i henhold til denne Databeskyttelsespolicyen.

7. HVOR LENGE HOLDER LUXOTTICA PÅ PERSONOPPLYSNINGENE?

Luxottica oppbevarer personopplysninger i den tiden som er strengt nødvendig for å oppnå formålene som personopplysningene ble samlet inn og videre behandlet for, inkludert oppbevaringsperioden som kreves i henhold til gjeldende lovgivninger.

Luxottica vil behandle personopplysningene dine for kontraktsmessige og legitime interesseformål i løpet av kontraktsperioden (i tilfelle en konto ble opprettet på Nettsiden, et kjøp ble gjort eller i forbindelse med tjenester levert av Luxottica) og i 10 år fra fullføringen av salget eller den leverte tjenesten.

Personopplysninger behandlet for juridiske formål vil bli lagret i den perioden som er strengt nødvendig for å overholde gjeldende lover.

Videre, for markedsførings- og profileringsformål, inkludert segmenteringsformål, vil personopplysninger bli behandlet i 7 år fra siste kjøp og/eller fra den siste kontakten med deg (f.eks. abonnement på en premiert konkurranse, deltakelse på et arrangement, åpning av et nyhetsbrev på e-post), til tross for rettigheten din til når som helst å trekke tilbake samtykke som er gitt eller motsette deg behandlingen av opplysningene dine.

8. ER DU MINST 16 ÅR GAMMEL?

Behandlingen av personopplysninger fremhevet i denne policyen er ikke ment for personer under 16 år. Hvis noen personopplysninger om mindreårige blir utilsiktet registrert, vil Luxottica sørge for å kansellere dem innen en rimelig tidsperiode, etter forespørsel fra brukerne det gjelder.

9. HVORDAN KAN DU UTØVE RETTIGHETER VEDR. PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Du kan til enhver tid utøve følgende rettigheter:

a) Å få bekreftelse på eksistensen av Personopplysninger fra Luxottica og bli informert om innholdet og kilden til innholdet, å kontrollere nøyaktigheten på innholdet og be om integrering, oppdatering eller endring;

b) Å be om sletting, anonymisering eller begrensning av behandlingen av Personopplysninger som er behandlet i strid med gjeldende lover;

c) Å motsette deg av legitime grunner hele eller deler av behandlingen av Personopplysningene dine;

d) Å trekke tilbake samtykket gitt til behandling av Personopplysningene dine (hvis og i den grad et slikt samtykke er nødvendig);

e) Å be Luxottica om å begrense behandlingen av Personopplysningene dine der:

  • Du bestrider nøyaktigheten av Personopplysningene frem til Luxottica har tatt tilstrekkelige skritt for å korrigere eller verifisere nøyaktigheten;
  • Behandlingen er ulovlig, men du vil ikke at vi skal slette personopplysningene dine;
  • Luxottica ikke lenger trenger Personopplysningene dine for behandlingen, men du krever dem for etableringen, utøvelsen eller forsvaret av et juridisk krav; eller
  • Du har motsatt deg behandlingen av legitime grunner i påvente av bekreftelse på hvorvidt Luxottica har sterkere legitime grunner til å fortsette behandlingen;


f) Å motsi deg av legitime grunner behandlingen av Personopplysningene dine, med mindre Luxottica demonstrerer eksistensen av sterkere legitime grunner for behandlingen eller for etableringen, utøvelsen eller forsvaret av et juridisk krav;

g) Å be om sletting av Personopplysningene dine uten unødig forsinkelse;

h) Å motta en elektronisk kopi av Personopplysningene dine hvis du ønsker å overføre opplysningene til deg selv eller en annen leverandør, i de tilfeller Luxottica er avhengig av samtykket ditt eller faktum eksisterer at behandlingen er nødvendig for levering av de relevante tjenestene og Personopplysningene behandles automatisk; og

i) Å inngi en klage til den relevante datatilsynsmyndigheten.

I henhold til Artikkel 2-terdeciesi i Personvernkodeksen, i tilfellet der brukeren lider et dødsfall, kan de ovennevnte rettighetene utøves av en annen person som er berettiget («Etterfølgeren») og har sine egne interesser eller opptrer som brukerens obligatoriske etterfølger eller av familiære grunner trenger å utøve rettigheter. Brukeren kan via Etterfølgeren uttrykkelig unngå å utøve noen av de ovennevnte rettighetene ved at Etterfølgeren sender en forespørsel til e-postadressen angitt nedenfor. Brukeren kan når som helst trekke tilbake eller endre en slik erklæring via samme modaliteter.

Du kan når som helst utøve dine rettigheter ovenfor ved å sende en e -post til privacy@luxottica.com. Luxottica vil svare deg innen rimelig tid (og i alle fall innenfor gjeldende lovramme) etter å ha bekreftet brukernes sanne identitet.

Videre tilbyr Luxottica verktøy til brukere som lar dem oppdatere og endre Personopplysningene. Faktisk kan enhver registrert bruker få tilgang til sin egen informasjon og oppdatere den, f.eks. via brukerkontoen. Dessuten er det også mulig for brukere å endre og oppdatere preferansene sine for hvordan de ønsker å motta e-poster og annen kommunikasjon fra Luxottica. Brukere kan også be om at all kontoinformasjon skal slettes.

10. HVORDAN KAN DU KONTAKTE LUXOTTICA?

Behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine er Luxottica Group S.p.A., med hovedkontor i Piazzale Luigi Cadorna 3, 20123 Milano, Italia.

Hvis du har spørsmål om eller kommentarer til denne Databeskyttelsespolicyen eller generelt om databehandlingen som utføres av Luxottica, kan du komme i kontakt med Luxottica via koblingen tilgjengelig i forrige avsnitt.

11. HVORDAN KAN DU KONTAKTE VÅR DATABESKYTTELSESANSVARLIGE?

Luxottica har utnevnt en Databeskyttelsesansvarlig i henhold til Artikkel 37 i GDPR, som kan kontaktes på følgende e-postadresse: dpo@luxottica.com eller via adressen til Luxottica angitt i avsnittet «HVORDAN KAN DU KONTAKTE LUXOTTICA?» i denne Databeskyttelsespolicyen.

12. HVORDAN KAN DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ ENDRINGENE I DENNE DATABESKYTTELSESPOLICYEN?

Av juridiske og/eller organisatoriske årsaker kan denne Databeskyttelsespolicyen gjennomgå nødvendige endringer. Vi foreslår derfor at du sjekker dette dokumentet regelmessig og henviser til den nyeste versjonen av den. I alle fall vil endringer bli varslet om på forhånd, og en oppdatert versjon av Databeskyttelsespolicyen vil alltid være tilgjengelig på Nettsiden.

13. COOKIES POLICY

13.1 What are cookies?

A cookie is a small text file, usually consisting of letters and numbers, which is transferred and stored, for a time determined by the operator, on the device used by the user (a computer or any mobile device) when the user accesses the website. For example, some cookies uniquely identify one device, distinguishing it from another.

Please note that other similar technologies used to collect information about the device you are using, such as pixel tags, web beacons or social network plug-ins, also fall into the general category of “cookies”.

13.2 Why we use cookies

Some cookies are absolutely necessary to allow the Site to function properly and provide the user with a good browsing experience, such as simply moving from one page of the Site to another, and providing the services envisaged therein (e.g. purchasing and paying for glasses). Other cookies are necessary to make browsing easier and faster, e.g. by remembering registration data or the contents of the shopping bag, or to make browsing as in line as possible with the user’s preferences and characteristics. In addition, certain cookies are useful for providing the operator of the Site with information that can be used for statistical purposes, for example to know the number of users connected, as well as for sending personalised promotional messages, or to ensure a direct link with social networks.

13.3 What information do cookies contain

The information collected in the form of cookies generally relates to information about the user’s device, such as IP address, login details, operating system and platform used, time zone setting, country of origin, information about visits to the Site including the URL, length of visit, search terms typed on the Site, products viewed or placed in the shopping bag, page response times, download errors and information about page interaction, such as the number of clicks or browsing patterns.

Generally this information is not sufficient to identify the user personally, but it could be if it is read in combination with each other or with additional information collected by Luxottica or a third party.

We have coded and distinguished cookies according to how long they are stored on the user’s device, the party who installs and manages them and, above all, the purposes for which they are installed.

a) Term

Session cookies are defined as cookies installed when the Site is opened and deleted when the browser is closed, or when the Site is closed or the session expires. The information is thus stored temporarily and allows, for example, navigation to be maintained.

Permanent cookies are cookies that are stored on the user’s device for a period predetermined by the operator, even after closing the browser. They allow, for example, the user’s name and password to be saved or preferences to be remembered, so that the user does not have to enter them again when opening the site.

b) Who installs cookies

First-party cookies are those installed and managed directly by Luxottica. On the other hand, third-party cookies are installed by an operator through a domain different from that of the Site on which the user is browsing and are not directly controlled by Luxottica. This is the case, for example, with the statistical analysis cookies installed by Google Analytics or when the Site incorporates elements from advertising platforms or other services. The installation of third party cookies is however subject to prior authorization by Luxottica.

c) Purposes of the cookies used by Luxottica on this Site

- Strictly necessary (or technical) cookies: they ensure the proper functioning of the Site and the use of the services existing on it. They make it possible, for example, to recognise the language of the country from which the user is connecting and to save the choices made on the banner containing the short privacy policy (consent to the use of cookies), thus avoiding having to make the choice again each time the site is accessed, to make a purchase of a product. They also improve the user experience by storing log-in data or pre-selected products in the shopping bag.

They are used exclusively to ensure the basic functionality of the Site and, therefore, prior consent of the user is not required for their installation. The user can set their browser to block these cookies, but as a result some or all parts of the site will not work.

- Analytical cookies: some are installed and managed directly by Luxottica and are used to analyse how the Site is used, to count accesses, traffic sources, pages viewed, so as to allow the operator to make changes and improvements to the Site. They may collect data in anonymous form for statistical purposes only.
Other analytical cookies may be instead installed by third parties in order to track the user’s activity on the Site drawing useful information for Luxottica.
To help the user in making a more informed decision on whether or not to consent to the collection of such cookies, please read Google’s respective privacy policies (
https://policies.google.com/privacy?hl=no ).

- Marketing and profiling cookies: they track the user’s navigation on the Site, allowing the creation of personalised content on the Site, showing the user products of their interest or similar to those already viewed, sending advertising messages in line with the preferences expressed: refusal or withdrawal of consent will not interfere with the possibility of accessing or browsing the Site. Other analytical cookies may be instead installed by third parties in order to track the user’s activity on the Site drawing useful information for Luxottica.
To help the user in making a more informed decision on whether or not to consent to the collection of such cookies, please read Google’s respective privacy policies, regarding Google Adsense (
https://policies.google.com/privacy?hl=no ).

- Social Network Cookies: these allow the user to use the various social network functions, thanks to the use of plug-ins, integrated into our Site, which allow a direct connection with the social network server. The plug-in is managed by a third party. These cookies are not necessary for browsing. For information on the use of cookies by social networks and to give informed consent, we invite the user to consult the social networks’ respective privacy policies:

Facebook: https://nb-no.facebook.com/about/privacy/

Google: https://policies.google.com/privacy?hl=no

Twitter: https://twitter.com/en/privacy

Instagram: https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig

YouTubehttps://support.google.com/youtube/answer/7671399?p=privacy_guidelines&hl=no

Pinterest: https://policy.pinterest.com/nb/privacy-policy

Tumblr: https://www.tumblr.com/privacy/en

13.4 A short guide to managing cookies: how to install and delete them

Strictly necessary cookies, enabling the basic functions of the Site, are installed automatically when the Site is opened, without requiring consent. With regard to the other categories of cookies, for which it is necessary to give consent or not, the first time the user accesses the site they will see a cookie banner (Privacy Preferences) containing the short privacy policy and a link to the Cookies Policy. If the user has already communicated their preferences via the cookie banner, the cookie banner will no longer be displayed automatically if you access the site again in the next 6 months. The user may, however, at any time view and change his preferences via the Privacy Center.

However, if consent has already been given to the use of cookies, in order for the cookies collected prior to their revocation to be deleted, the user must delete them via the settings of their browser. Below are instructions on how to change the cookie settings on the browsers most commonly used by users:

Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, Internet Explorer

13.5 Who has access to the information collected via cookies

With reference to the cookies installed by Luxottica, only Luxottica personnel in charge, previously trained and instructed to carry out such tasks, may access the information collected through cookies. With reference to third party cookies, information is collected and used by Luxottica and by external parties linked to Luxottica by a contractual relationship. For further information on the processing of personal data and on our collaborations with third parties, please consult this Privacy Policy.

Privacy & Security