Internet privacy policy

(I EFFEKT FRA OG MED27.09.2021)

Ray-Ban.com sin nettside som er tilgjengelig på følgende kobling ray-ban.com/norway (heretter «Nettsiden») forvaltes av Luxottica Group S.p.A., som fungerer som behandlingsansvarlig (heretter «Luxottica») for prosesseringen av personopplysningene dine som beskrevet i databeskyttelsespolicyen (heretter «Databeskyttelsespolicyen»).

Ønsker du å vite mer om Luxotticas behandling av personopplysningene dine, vennligst les nøye gjennom avsnittene i Databeskyttelsespolicyen nedenfor.

1. EN INTRODUKSJON TIL HVORDAN VI BRUKER PERSONOPPLYSNINGENE DINE

Denne Databeskyttelsespolicyen beskriver hvordan Luxottica samler inn og behandler personopplysningene dine som en bruker av Nettsiden (heretter «bruker», «brukere», «denregistrerte» eller «deg») i samsvar med EUs generelle personvernforordning 2016/679 (heretter «GDPR») og det italienske lovdekretet 196/2003, som nyligst endret og integrert (heretter «Personvernkodeksen»).

Som beskrevet ytterligere nedenfor, behandler Luxottica personopplysningene dine slik at de skal kunne levere sine produkter og tjenester til deg, samt for å la deg delta i engasjementsprogrammer, premierte konkurranser og arrangementer organisert av Luxottica for kundene sine. Hvis du vil motta de siste nyhetene, tilbudene og kampanjene innen Luxottica-verdenen, er Luxottica nødt til å behandle personopplysningene dine – med ditt forutgående samtykke – for å sende deg markedsføringskommunikasjon, også tilpasset dine egne preferanser og interesser. I alle fall vil Luxottica behandle personopplysningene dine på trygt og sikkert vis, og vil ta alle tilstrekkelige sikkerhetstiltak og kun gi autoriserte personer og tredjeparter tilgang til personopplysningne dine, lokalisert enten i EU eller i USA, i henhold til aktuelle metoder som eksisterer i samsvar med gjeldende databeskyttelseslover.

Alle personopplysninger som du gir fra deg som følge av bruken av dette nettstedet, brukes utelukkende til de formål og modaliteter som finnes beskrevet nedenfor.

2. HVA SLAGS PERSONOPPLYSNINGER BRUKER VI OG HVOR HENTER VI DEM FRA?

Luxottica behandler personopplysningene som samles inn direkte fra deg, så vel som fra andre kilder, som beskrevet i kategoriene av personopplysninger oppført nedenfor (heretter samlet referert til som «Personopplysninger») :

a) Personopplysninger samlet inn direkte fra deg

Luxottica behandler følgende kategorier av personopplysninger direkte fra deg:

  • Identifiserbar informasjon gitt under registreringsprosessen, under opprettelse av en konto på Nettsiden, ved gjennomføring av en kjøpsordre eller når du deltar på noen av Luxotticas engasjementsprogrammer, premierte konkurranser eller arrangementer. Denne type informasjon inkluderer fornavn og etternavn, e-postadresse, bruker-ID, passord, kjønn, bostedsland, postadresse og telefonnummer;
  • Finansiell informasjon og data relatert til kredittkortet ditt for kjøp av produkter via Nettsiden;
  • Informasjon gitt i korrespondanse eller forespørsler sendt av deg til Luxottica eller etterspurt av Luxottica hvis det rapporteres om problemer med tjenesten vår på Nettsiden eller vedrørende kjøpte produkter;
  • Informasjon relatert til profilen din på sosiale nettverk, hvis den er offentlig, og hvis du bestemmer deg for å logge inn på Nettsiden via sosiale nettverksapplikasjoner eller velger å koble Luxottica-kontoen din til de offentlige profilene dine på sosiale nettverk og dele innhold fra Nettsiden på disse kanalene via de tilknyttede plugin-modulene (f.eks. Facebook Connect, deling på Facebook osv.). Hvis du bestemmer deg for å dele slik informasjon offentlig, vil Personopplysningene som publiseres på profilen din på det sosiale nettverket bli samlet inn av Nettsiden og behandlet for de relevente formålene. Dermed medfører bruken av nevnte plugin-moduler at du deler det relevante innholdet og informasjonen på de relaterte sosiale nettverkene.

b) Personopplysninger hentet fra automatiske sporingssystemer når du surfer på Nettsiden og bruker tjenestene våre.

Luxottica behandler følgende kategorier av personopplysninger som samles inn via de automatiske sporingssystemene når du surfer på Nettsiden og bruker tjenestene våre:

  • Informasjon om bruken din av Nettsiden. Av sikkerhetshensyn behandler Luxottica loggfilene relatert til hver økt når brukeren logger inn på sin konto, samt informasjon om betalingstransaksjoner som vil behandles gjennom Luxotticas e-betalingsleverandør;
  • Navigasjonsinformasjon samlet inn når du surfer på Nettsiden. Luxottica anvender noen teknologier (f.eks. informasjonskapsler og automatiske sporingssystemer) som automatisk samler inn visse informasjonstyper knyttet til måten du bruker Nettsiden på, for eksempel IP-adresse eller en annen unik kode som gjenkjenner enheten (datamaskin, mobil eller andre enheter) som anvendes av brukeren for å surfe på Nettsiden, samt identifikasjonsinformasjon om hvorvidt du er en registrert bruker eller ikke, annen teknisk informasjon som kan omfatte URL-en som brukeren kommer fra, annen nettleserinformasjon, og språkpreferanse. Denne informasjonen hjelper oss med å kontinuerlig forbedre den totale nettopplevelsen og mekanismene involvert i kjøp av Luxotticas produkter og tjenester, og for å overvåke riktig drift av Nettsiden. Denne informasjonen inkluderer kun statistiske data knyttet til handlingene som utføres av brukeren, og er ikke ment å være knyttet til brukerens identifiserende data. I alle fall kan navigasjonsdata kun identifisere deg når de matches med den personlige identifikasjonsinformasjonen din.

For mer informasjon om bruken av Personopplysningene som samles inn av oss via informasjonskapsler og sporingssystemer, vennligst les Luxotticas Cookiepolicy, som er tilgjengelig  her

3. FOR HVILKE FORMÅL OG HVORFOR BRUKER VI PERSONOPPLYSNINGEne DINE?

Luxottica behandler Personopplysningene dine for følgende formål:

3.1 Kontraktsmessige formål – vi må kunne tilby deg produkter og tjenester

Luxottica behandler Personopplysningene dine for de formålene som er nødvendige for komplett levering av tjenester og produkter som tilbys via Nettsiden, og spesielt for følgende kontraktsmessige formål:

  • For å la deg registrere deg på Nettsiden og opprette en egen konto;
  • For å tilby tjenestene som er tilgjengelige via Nettsiden (f.eks. administrasjon av registreringsprosessen og tilgang til konto, kontoadministrasjon, påminnelse om produkter i handlekurven osv.);
  • For å administrere salg av produkter og bestillinger på nett, og for å levere produkter og tjenester;
  • For å prosessere betalinger og e-betalinger, også med hensyn til faktureringsforpliktelser;
  • For å tilby salgs- og ettersalgstjenester (inkludert f.eks. svindelforebygging, returer, garantier og kundesupport), og for å sende brukerne kommunikasjon relatert til levering av tjenester eller produkter, salg og kundeservice;
  • For å oppfylle brukerens forespørsler (f.eks. administrasjon av informasjonsforespørsler, bestilling av øyesynskontroller, samt for å levere «Del med en venn»-funksjonen, og for å varsle deg med «Tilbake på lager»-funksjon osv.);
  • For å la deg melde deg på Luxotticas engasjementsprogrammer;
  • For å la deg delta i konkurranser, premierte begivenheter og initiativer promotert av Luxottica.

Databehandlingsaktivitetene for kontraktsmessige formål er nødvendige for å garantere levering av essensielle produkter og tjenester. Hvis du ikke ønsker at Personopplysningene dine skal behandles for slike formål, vil det ikke lenger være mulig for Luxottica å tilby deg de samme essensielle produktene og tjenestene.

3.2 Juridiske formål – vi må sikre overholdelse av juridiske forpliktelser

Luxottica kan behandle Personopplysningene dine for å sikre overholdelse av bestemte juridiske forpliktelser, og spesielt for følgende juridiske formål:

  • For å overholde kravene i de relevante lovene, forskriftene, protokollene og nasjonale lovgivningene, samt EU-lovgivningen;
  • For å implementere beslutninger gjort av offentlige myndigheter.

Databehandlingsaktivitetene for juridiske formål er nødvendige ettersom de er påkrevd av gjeldende lover og forskrifter. Hvis du ikke ønsker at Personopplysningene dine skal behandles for slike formål, kan du dessverre ikke fortsette bruken av Nettsiden.

3.3 Markedsføringsformål – du kan bestemme hvorvidt vi kan bruke personopplysningene dine til markedsføringsrelaterte aktiviteter eller ikke

Luxottica behandler, med ditt forutgående samtykke, Personopplysningene dine for følgende markedsføringsformål:

  • For å sende kommersiell og salgsfremmende kommunikasjon og periodiske oppdateringer (f.eks. via e-post, telefon, SMS/MMS, brevpost, sosiale nettverk og nyhetsbrev) relatert til Luxotticas produkter, tjenester, initiativer og arrangementer. I tillegg, hvis du allerede er en Luxottica-kunde, kan Luxottica, i henhold til Artikkel 130 (4) i den italienske personvernkodeksen, sende deg kommersiell kommunikasjon via e-post om produkter, arrangementer og tjenester lignende dem som allerede har blitt levert til deg, med mindre du motsetter deg slik kommunikasjon på tidspunktet for innsamlingen og i anledning hver respektive melding. Du kan faktisk melde deg av når som helst ved å følge instruksjonene som er inkluderte i hver av meldingene;
  • For å utføre statistiske analyser av kundepublikummet vår.

Databehandlingsaktivitetene for markedsføringsformål er skjønnsmessige med forbehold om enten ditt forutgående samtykke eller din innvending under omstendighetene i ovennevnte artikkel 130 (4) i den italienske personvernkoden. Du kan fritt bestemme deg for ikke å oppgi personopplysninger for markedsføringsformålet, i tillegg til at du senere kan trekke tilbake samtykke til å behandle allerede oppgitte personopplysninger: i dette tilfellet vil ikke Luxottica sende deg markedsføringskommunikasjon for å oppdatere deg om tilbud og kampanjer på Luxottica produkter, tjenester og initiativer.

3.4 Segmenterings- og profileringsformål – du kan bestemme hvorvidt du vil ha markedskommunikasjon bedre tilpasset dine behov eller ikke

Hvis du gav ditt samtykke til den generelle behandlingen av Personopplysningene dine for markedsføringsformål, kan Luxottica behandle Personopplysningene for segmenteringsformål som analyserer opplysningene knyttet til forbruksvolum, produktkategori, fødselsdato og kjøpsmetoder i forbindelse med utførte aktiviteter for markedsføringsformål. Disse aktivitetene utføres av Luxottica på grunnlag av Luxotticas legitime interesse av å tilby en tjeneste som svarer til behovene dine, tilstrekkelig balansert med rettighetene dine, derav den begrensede mengden Personopplysninger som behandles av oss. Behandlingen av Personopplysninger for segmenteringsformål faller inn under de legitime interesseformålene vi henviser til i det etterfølgende avsnittet.

Hvis du gav ditt samtykke til å installere informasjonskapsler og annen sporingsteknologi via banneret på Nettsiden vår, i tillegg til det som er angitt ovenfor, behandler Luxottica Personopplysningene dine for profileringsformål for å analysere interessene og preferansene dine, inkludert nettleserdata med spesifikk referanse til sider som blir besøkt og produkter som blir sett på nettstedet, for å tilby deg personlige tjenester og for å sende deg målrettet markedsføringskommunikasjon på dette grunnlaget. Denne aktiviteten utføres av Luxottica på grunnlag av Luxotticas legitime interesse av å tilby en tjeneste som svarer til behovene dine, tilstrekkelig balansert med rettighetene dine, gitt at samtykket ble gitt via cookie-banneret og i ellers er i tråd med vår Cookiepolicy. Disse aktivitetene vil hjelpe Luxottica med å presentere tilbud som matcher profilen din bedre. Den legitime interessen kan sees i behovet til Luxottica for å optimalisere markedsføringskommunikasjonen, og balanseres av behovet for å gi deg informasjon som vi anser ytterst relevant for akkurat deg.

3.5 Legitime interesser – Luxottica rettigheter og dine rettigheter er tilstrekkelig balansert, med mindre du motsetter deg det

I tillegg til databehandling for segmenterings- og profileringsformål, behandler Luxottica også Personopplysningene dine for ytterligere legitime interesseformål, og da spesielt:

  • For å utøve eller forsvare juridiske krav i rettssaker eller i en administrativ eller utenrettslig prosedyre knyttet til Luxotticas rettigheter, Luxotticas konsernselskaper og/eller representanter, aksjonærer, direktører og styremedlemmer;
  • For å muliggjøre den tekniske styringen av Nettsiden og tilknyttede operative funksjoner, inkludert det å løse tekniske problemer, samt gjennomføre tester, oppdateringer og oppgraderinger som ikke kan gjøres via ikke-personlige data;
  • For å forhindre eller identifisere falske aktiviteter eller misbruk av Nettsiden eller slike aktiviteter rettet mot Luxottica-gruppen og/eller brukerne av Nettsiden;
  • For å fullføre en potensiell sammenslåing, salg av eiendeler, overføring av hele eller en vesentlig del av virksomheten, eller for å fullføre en finansieringstransaksjon ved å avdekke og overføre Personopplysningene til en tredjepart eller tredjeparter som er involvert(e) i transaksjonen som en naturlig del av transaksjonsprosessen;
  • For å gjennomføre kartlegginger og markedsundersøkelser relatert til Luxotticas produkter og tjenester per brevpost, telefon eller e-post; å anonymisere Personopplysninger for utførelse av statistiske analyser.

Behandlingen av Personopplysningene dine med hensyn til alle de ovennevnte legitime interesseformålene og segmenteringsformål utføres i henhold til Artikkel 6 bokstav f) i GDPR, i anledning Luxotticas legitime interesse, som er tilstrekkelig balansert med dine personlige interesser, siden databehandlingen utføres innenfor de grenser som er strengt nødvendige for å utføre slike økonomiske aktiviteter. Disse databehandlingsaktivitetene er ikke obligatoriske, og du kan motsette deg behandlingen når som helst i henhold til denne Databeskyttelsespolicyen.
I så fall vil ingen databehandling utføres av Luxottica for slike formål, bortsett fra i tilfellene der Luxottica demonstrerer tilstedeværelsen av legitimt rådende argumenter eller utøvelsen av en av Luxotticas rettigheter i henhold til Avsnitt 21 i GDPR.

4. HVILKE MODALITETER BRUKER VI FOR Å BEHANDLE OPPLYSNINGENE DINE?

Den elektroniske og/eller manuelle behandlingen av Personopplysningene dine utføres kun innenfor de grenser som er strengt nødvendige for å imøtekomme formålene beskrevet ovenfor.

Luxottica forplikter seg til å beskytte brukernes Personopplysninger. Luxottica anbefaler at passordet er en av beskyttelsesmekanismene relatert til kontoen. Derfor blir brukerne oppmuntret til å benytte seg av et passord som er tilstrekkelig sikkert og som blir lagret på et trygt sted, til å begrense tilgangen på egne datamaskiner og nettlesere, og å logge ut etter å ha besøkt Nettsiden. Alle Personopplysninger som gis til oss av brukerne oppbevares på sikre servere og vi tar tilstrekkelige sikkerhetstiltak for å beskytte Personopplysningene mot ikke-autorisert tilgang, for å opprettholde nøyaktigheten av Personopplysningene og for å garantere riktig bruk av informasjonen om deg. Videre brukes et sikkert godkjenningssystem for kredittkortbetalinger og for å identifisere svindelaktiviteter. Luxottica bruker standard SSL (Secure Sockets Layer) for å beskytte konfidensialiteten til Personopplysningene dine.

5. HVEM MOTTAR PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Luxottica kan viderekommunisere Personopplysningene dine til:

  • Tredjeparts tjenesteleverandører som er betrodd behandlingen av aktiviteter som gir tjenester eller bistand og råd til Luxottica, med spesiell - men ikke eksklusiv - referanse til tilfeller relatert til teknologi, regnskap, administrasjon, juridiske formål, forsikring, IT, markedsføring og dataanalyse;
  • Selskaper innen Luxottica-gruppen;
  • Personer og myndigheter hvis rett til tilgang til Personopplysninger er anerkjent av lov, forskrifter eller bestemmelser utstedt av bemyndigede myndigheter;
  • Potensielle kjøpere av Luxottica og enhetene som oppstår følge av sammenslåing eller annen transformasjon som involverer Luxottica; og
  • Kompetente myndigheter.

Ovennevnte mottakere vil behandle Personopplysningene dine som behandlingsansvarlige, databehandlere eller individer som har ansvar for behandlingen, avhengig av omstendighetene.

En fullstendig liste over databehandlere er tilgjengelig ved forespørsel til Luxottica gjennom modalitetene i henhold til denne Databeskyttelsespolicyen.

6. HVOR SENDES OPPLYSNINGENE DINE?

Luxottica kan overføre Personopplysningene dine til mottakerne oppført ovenfor, også lokalisert utenfor EU, og som spesielt er lokalisert i USA. For overføringer fra EU til land som ikke anses som tilstrekkelige i følge EU-kommisjonens bestemmmelser, har selskapet innført passende og egnede garantier for å beskytte Personopplysningene. Følgelig overføres Personopplysninger i samsvar med kravene og forpliktelsene gitt av gjeldende databeskyttelseslover i henhold til Artikkel 44 et seq. i GDPR. For ytterligere informasjon om hensiktsmessige eller passende beskyttelsesforanstaltninger og hvordan man kan anskaffe seg en skriftlig kopi av dem, kan brukeren kontakte Luxottica gjennom modalitetene i henhold til denne Databeskyttelsespolicyen.

7. HVOR LENGE HOLDER LUXOTTICA PÅ PERSONOPPLYSNINGENE?

Luxottica oppbevarer personopplysninger i den tiden som er strengt nødvendig for å oppnå formålene som personopplysningene ble samlet inn og videre behandlet for, inkludert oppbevaringsperioden som kreves i henhold til gjeldende lovgivninger.

Luxottica vil behandle personopplysningene dine for kontraktsmessige og legitime interesseformål i løpet av kontraktsperioden (i tilfelle en konto ble opprettet på Nettsiden, et kjøp ble gjort eller i forbindelse med tjenester levert av Luxottica) og i 10 år fra fullføringen av salget eller den leverte tjenesten.

Personopplysninger behandlet for juridiske formål vil bli lagret i den perioden som er strengt nødvendig for å overholde gjeldende lover.

Videre, for markedsførings- og profileringsformål, inkludert segmenteringsformål, vil personopplysninger bli behandlet i 7 år fra siste kjøp og/eller fra den siste kontakten med deg (f.eks. abonnement på en premiert konkurranse, deltakelse på et arrangement, åpning av et nyhetsbrev på e-post), til tross for rettigheten din til når som helst å trekke tilbake samtykke som er gitt eller motsette deg behandlingen av opplysningene dine.

8. ER DU MINST 16 ÅR GAMMEL?

Behandlingen av personopplysninger fremhevet i denne policyen er ikke ment for personer under 16 år. Hvis noen personopplysninger om mindreårige blir utilsiktet registrert, vil Luxottica sørge for å kansellere dem innen en rimelig tidsperiode, etter forespørsel fra brukerne det gjelder.

9. HVORDAN KAN DU UTØVE RETTIGHETER VEDR. PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Du kan til enhver tid utøve følgende rettigheter:

a) Å få bekreftelse på eksistensen av Personopplysninger fra Luxottica og bli informert om innholdet og kilden til innholdet, å kontrollere nøyaktigheten på innholdet og be om integrering, oppdatering eller endring;

b) Å be om sletting, anonymisering eller begrensning av behandlingen av Personopplysninger som er behandlet i strid med gjeldende lover;

c) Å motsette deg av legitime grunner hele eller deler av behandlingen av Personopplysningene dine;

d) Å trekke tilbake samtykket gitt til behandling av Personopplysningene dine (hvis og i den grad et slikt samtykke er nødvendig);

e) Å be Luxottica om å begrense behandlingen av Personopplysningene dine der:

  • Du bestrider nøyaktigheten av Personopplysningene frem til Luxottica har tatt tilstrekkelige skritt for å korrigere eller verifisere nøyaktigheten;
  • Behandlingen er ulovlig, men du vil ikke at vi skal slette personopplysningene dine;
  • Luxottica ikke lenger trenger Personopplysningene dine for behandlingen, men du krever dem for etableringen, utøvelsen eller forsvaret av et juridisk krav; eller
  • Du har motsatt deg behandlingen av legitime grunner i påvente av bekreftelse på hvorvidt Luxottica har sterkere legitime grunner til å fortsette behandlingen;


f) Å motsi deg av legitime grunner behandlingen av Personopplysningene dine, med mindre Luxottica demonstrerer eksistensen av sterkere legitime grunner for behandlingen eller for etableringen, utøvelsen eller forsvaret av et juridisk krav;

g) Å be om sletting av Personopplysningene dine uten unødig forsinkelse;

h) Å motta en elektronisk kopi av Personopplysningene dine hvis du ønsker å overføre opplysningene til deg selv eller en annen leverandør, i de tilfeller Luxottica er avhengig av samtykket ditt eller faktum eksisterer at behandlingen er nødvendig for levering av de relevante tjenestene og Personopplysningene behandles automatisk; og

i) Å inngi en klage til den relevante datatilsynsmyndigheten.

I henhold til Artikkel 2-terdeciesi i Personvernkodeksen, i tilfellet der brukeren lider et dødsfall, kan de ovennevnte rettighetene utøves av en annen person som er berettiget («Etterfølgeren») og har sine egne interesser eller opptrer som brukerens obligatoriske etterfølger eller av familiære grunner trenger å utøve rettigheter. Brukeren kan via Etterfølgeren uttrykkelig unngå å utøve noen av de ovennevnte rettighetene ved at Etterfølgeren sender en forespørsel til e-postadressen angitt nedenfor. Brukeren kan når som helst trekke tilbake eller endre en slik erklæring via samme modaliteter.

Du kan når som helst utøve dine rettigheter ovenfor ved å sende en e -post til privacy@luxottica.com. Luxottica vil svare deg innen rimelig tid (og i alle fall innenfor gjeldende lovramme) etter å ha bekreftet brukernes sanne identitet.

Videre tilbyr Luxottica verktøy til brukere som lar dem oppdatere og endre Personopplysningene. Faktisk kan enhver registrert bruker få tilgang til sin egen informasjon og oppdatere den, f.eks. via brukerkontoen. Dessuten er det også mulig for brukere å endre og oppdatere preferansene sine for hvordan de ønsker å motta e-poster og annen kommunikasjon fra Luxottica. Brukere kan også be om at all kontoinformasjon skal slettes.

10. HVORDAN KAN DU KONTAKTE LUXOTTICA?

Behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine er Luxottica Group S.p.A., med hovedkontor i Piazzale Luigi Cadorna 3, 20123 Milano, Italia.

Hvis du har spørsmål om eller kommentarer til denne Databeskyttelsespolicyen eller generelt om databehandlingen som utføres av Luxottica, kan du komme i kontakt med Luxottica via koblingen tilgjengelig i forrige avsnitt.

11. HVORDAN KAN DU KONTAKTE VÅR DATABESKYTTELSESANSVARLIGE?

Luxottica har utnevnt en Databeskyttelsesansvarlig i henhold til Artikkel 37 i GDPR, som kan kontaktes på følgende e-postadresse: dpo@luxottica.com eller via adressen til Luxottica angitt i avsnittet «HVORDAN KAN DU KONTAKTE LUXOTTICA?» i denne Databeskyttelsespolicyen.

12. HVORDAN KAN DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ ENDRINGENE I DENNE DATABESKYTTELSESPOLICYEN?

Av juridiske og/eller organisatoriske årsaker kan denne Databeskyttelsespolicyen gjennomgå nødvendige endringer. Vi foreslår derfor at du sjekker dette dokumentet regelmessig og henviser til den nyeste versjonen av den. I alle fall vil endringer bli varslet om på forhånd, og en oppdatert versjon av Databeskyttelsespolicyen vil alltid være tilgjengelig på Nettsiden.

13. Bruk av informasjonskapsler (cookies)

13.1 Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som vanligvis består av bokstaver og tall, som overføres og lagres på brukers enhet (datamaskin eller annen mobilenhet) i en tidsperiode bestemt av operatøren, når bruker besøker nettstedet. Det finnes f.eks. noen informasjonskapsler som unikt identifiserer en enhet og skiller den fra andre.

Vær oppmerksom på at andre lignende teknologier brukt til å samle inn informasjon om enheten du bruker, f.eks. pikseltagger, nettfyrlys eller programtillegg for sosiale nettverk, også faller inn under den generelle kategorien "informasjonskapsler".

13.2 Hvorfor bruker vi informasjonskapsler

Noen informasjonskapsler er helt nødvendige for at nettstedet skal fungere skikkelig og gi brukeren en god nettleseropplevelse, for eksempel ved å gå seg fra en side til en annen på nettstedet, og tilby de forutsatte tjenestene (f.eks. kjøp og betaling for briller). Andre informasjonskapsler er nødvendige for en enklere og raskere navigering, f.eks. ved å huske registreringsdata eller innholdet i handlekurven, eller for en navigering i tråd med brukers preferanser og egenskaper. Noen informasjonskapsler er også nyttige for å gi nettstedsoperatøren informasjon som kan brukes til statistiske formål, f.eks. å kjenne til antall tilkoblede brukere, for å sende personlig tilpassede reklamemeldinger, eller for å sikre en direkte lenke med sosiale nettverk.

13.3 Hvilken informasjon inneholder informasjonskapslene

Informasjonen som samles inn i form av informasjonskapsler, gjelder generelt informasjon om brukers enhet, f.eks. IP-adresse, påloggingsdetaljer, brukt operativsystem og plattform, tidssoneinnstilling, opprinnelsesland, informasjon om besøk på nettstedet, inkludert URL, besøkets varighet, søkeord skrevet på nettstedet, produkter som er sett på eller lagt i handlekurven, sidens responstider, nedlastingsfeil og informasjon om sidesamhandling, f.eks. antall klikk eller nettlesingsmønster.

Generelt er ikke denne informasjonen tilstrekkelig til en personlig identifisering av brukeren, men kan bli det hvis den leses kombinert med hverandre eller med tilleggsinformasjon som er samlet inn av Luxottica eller en tredjepart.

Vi har kodet og skilt ut informasjonskapsler i henhold til hvor lenge de lagres på brukers enhet, parten som installerer og administrerer dem, og fremfor alt formålene de er installert for.

a) Betingelse

Øktinformasjonskapsler er definert som informasjonskapsler som installeres når nettstedet åpnes og slettes når nettleseren lukkes, eller når nettstedet stenges eller økten utløper. Informasjonen lagres dermed midlertidig og tillater at f.eks. navigeringen kan opprettholdes.

Permanente informasjonskapsler er informasjonskapsler som lagres på brukers enhet i en periode forhåndsbestemt av operatøren, selv etter at nettleseren er lukket. De tillater at f.eks. brukers navn og passord lagres eller preferanser huskes, slik at brukeren ikke trenger å angi dem igjen hver gang nettstedet besøkes.

b) Hvem installerer informasjonskapsler

Førsteparts informasjonskapsler er de som er installert og administrert direkte av Luxottica. Tredjeparts informasjonskapsler installeres derimot av en operatør gjennom et annet domene enn det på nettstedet hvor brukeren navigerer, og kontrolleres ikke direkte av Luxottica. Dette er f.eks. tilfellet med informasjonskapslene for statistisk analyse installert av Google Analytics, eller når nettstedet inneholder elementer fra reklameplattformer eller andre tjenester. Installasjon av tredjeparts informasjonskapsler er imidlertid underlagt forhåndsgodkjenning fra Luxottica.

c) Formålet med informasjonskapslene brukt av Luxottica på dette nettstedet

- Strengt nødvendige (eller tekniske) informasjonskapsler: de sikrer en riktig funksjon av nettstedet og nettstedets tjenester. De gjør det f.eks. mulig å gjenkjenne språket til landet hvor bruker kobler seg opp, og lagre valgene gjort på banneret med korte personvernregler (samtykke til bruk av informasjonskapsler), slik at det ikke er nødvendig å angi valgene igjen hver gang nettstedet besøkes for kjøp av et produkt. De forbedrer også brukeropplevelsen ved å lagre påloggingsdata eller forhåndsvalgte produkter i handlekurven.

De brukes utelukkende for å garantere nettstedets grunnleggende funksjonalitet, og det kreves derfor ikke forhåndssamtykke fra brukeren for installasjonen. Bruker kan innstille egen nettleser for å blokkere disse informasjonskapslene, men det fører til at enkelte eller alle deler av nettstedet ikke fungerer.

- Analytiske informasjonskapsler: noen er installert og administrert direkte av Luxottica og brukes til å analysere bruk av nettstedet, for å telle tilganger, trafikkkilder og sider som vises, slik at operatøren kan gjøre endringer og forbedringer på nettstedet. De kan kun samle inn data i anonym form til statistiske formål.
Andre analytiske informasjonskapsler kan i stedet installeres av tredjeparter for å spore brukers aktivitet på nettstedet og hente ut nyttig informasjon for Luxottica.
For å hjelpe brukeren med å ta en mer informert avgjørelse om hvorvidt man skal samtykke til innsamling av slike informasjonskapsler eller ikke, les Googles personvernregler (https://policies.google.com/privacy?hl=no).

- Informasjonskapsler for markedsføring og profilering: de sporer brukers navigering på nettstedet, tillater opprettelse av personlig innhold på nettstedet, viser brukerprodukter av interesse eller lignende produkter som allerede er vist, og sender reklamemeldinger i tråd uttrykte preferanser: avslag eller tilbaketrekking av samtykke vil ikke påvirke muligheten til å få tilgang til eller navigere på nettstedet. Andre analytiske informasjonskapsler kan i stedet installeres av tredjeparter for å spore brukers aktivitet på nettstedet og hente ut nyttig informasjon for Luxottica.
For å hjelpe brukeren med å ta en mer informert avgjørelse om hvorvidt man skal samtykke til innsamling av slike informasjonskapsler eller ikke, les Googles personvernregler om Google Adsense (https://policies.google.com/privacy?hl=no).

- Informasjonskapsler for sosiale nettverk: disse lar brukeren bruke de ulike funksjonene for sosiale nettverk, takket være bruken av programtillegg, integrert i vårt nettsted, som tillater en direkte forbindelse med serveren på sosiale nettverk. Programtillegget administreres av en tredjepart. Disse informasjonskapslene er ikke nødvendige for å navigere. For informasjon om bruk av informasjonskapsler av sosiale nettverk og for å gi informert samtykke, ber vi bruker om å lese personvernreglene til de sosiale nettverkene:

Facebook: https://nb-no.facebook.com/about/privacy/

Google: https://policies.google.com/privacy?hl=no

Twitter: https://twitter.com/en/privacy

Instagram: https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig

YouTubehttps://support.google.com/youtube/answer/7671399?p=privacy_guidelines&hl=no

Pinterest: https://policy.pinterest.com/nb/privacy-policy

Tumblr: https://www.tumblr.com/privacy/en

13.4 En kort veiledning for administrasjon av informasjonskapsler: hvordan du installerer og sletter dem

Strengt nødvendige informasjonskapsler, som aktiverer nettstedets grunnleggende funksjoner, installeres automatisk når nettstedet åpnes, uten krav om samtykke. For andre informasjonskapsler, som det er nødvendig å gi samtykke til eller ikke, vil bruker ved første besøk på nettstedet se et banner for informasjonskapsler (Personverninnstillinger) med den korte personvernerklæringen og en lenke til Retningslinjer for informasjonskapsler. Hvis brukeren allerede har oppgitt sine preferanser via informasjonskapsel-banneret, vises ikke banneret automatisk ved besøk på nettstedet de neste seks månedene. Brukeren kan når som helst se og endre sine preferanser via personvernsenteret.

Hvis det derimot allerede er gitt samtykke til bruk av informasjonskapsler, må brukeren slette dem i nettleserinnstillingene for å slette de informasjonskapslene som ble samlet inn før opphevingen. Nedenfor finnes instruksjoner for endring av informasjonskapselinnstillingene på de meste brukte nettleserne:

Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, Internet Explorer

Listen over informasjonskapsler og lignende teknologier som brukes på denne siden finnes her

13.5 Hvem som har tilgang til informasjon samlet inn gjennom informasjonskapsler

Med referanse til informasjonskapslene installert av Luxottica, er det kun ansvarlig Luxottica-personell, opplært og instruert til å utføre slike oppgaver, som får tilgang til informasjon innsamlet gjennom informasjonskapsler. Med henvisning til tredjeparts informasjonskapsler, samles informasjon inn og brukes av Luxottica og av eksterne parter knyttet til Luxottica i et kontraktsforhold. Se denne personvernerklæringen for ytterligere informasjon om behandling av personopplysninger, og om samarbeidet vårt med tredjeparter.

Internet privacy policy