Retournering

RETOUREN

JOUW TEVREDENHEID IS GEGARANDEERD

Wanneer je bij Ray-Ban winkelt, kun je altijd van gedachten veranderen.

Tijdens de Covid-19-crisis hebben we ons retourneringsbeleid verlengd tot 45 dagen om onze klanten gedurende deze onzekere tijd bij te staan.

Wij accepteren alleen retourneringen voor artikelen die zijn gekocht via ray-ban.com, met uitzondering van aangepaste monturen. Artikelen die zijn gekocht van erkende Ray-Ban verkopers moeten worden geretourneerd naar de plaats van aankoop.

VERRICHT DE ONDERSTAANDE STAPPEN:

  1. Voer op de pagina Mijn bestellingen jouw bestellingsnummer in samen met het e-mailadres dat je voor het plaatsen van jouw order gebruikt hebt.

  2. Volg de begeleide procedure en druk het retourneringslabel en de autorisatie af.

  3. Verpak de artikelen in de originele verpakking, inclusief documentatie, accessoires en handleidingen die met het product geleverd zijn. Controleer of de verpakking goed is afgesloten en de inhoud tijdens de verzending geen schade kan oplopen.

  4. Plak het vooraf betaalde retourneringslabel zodanig op de verpakking dat elk vorige label afgedekt wordt.

  5. Als je wilt kun je contact opnemen met onze klantenservice (gratis nummer 080015664) en door de klantenservice het retourneringslabel en de autorisatie laten afdrukken.
 

VERGOEDING VOOR TIJDENS DE RETOURZENDING VERLOREN GEGANE OF BESCHADIGD GERAAKTE ARTIKELEN 

Je zult per e-mail worden ingelicht wanneer we het bedrag van de artikelen terugstorten. Dit gebeurt doorgaans binnen 15 dagen na de ontvangst. De verzendkosten zullen niet vergoed worden als je voor een expres verzending kiest.

  • Verpak de artikelen op veilige wijze – Luxottica is niet aansprakelijk voor het verlies of de beschadiging tijdens de retourzending van door u teruggezonden artikelen, conform de voorafgaande paragraaf "Herroepingsrecht - Retourbeleid"
  • Aanvullende vergoedingen kunnen in rekening worden gebracht voor producten zonder de originele doos, het originele verpakkingsmateriaal, of de originele inhoud, accessoires en/of handleidingen, of indien deze beschadigd zijn (oftewel, de producten kunnen niet meer worden verkocht).

ONTBREKENDE OF DEFECTE GOEDEREN

• Controleer je bestelling zodra deze aankomt om er zeker van te zijn dat alles is zoals verwacht. Als je bestelling onjuist is of als een artikel ontbreekt of beschadigd is: 

a) Neem contact op met onze klantenservice onder vermelding van je bestelnummer. Houd er rekening mee dat je binnen 14 dagen na ontvangst van de zending contact met ons moet opnemen, omdat we anders geen verantwoordelijkheid voor het/de artikel(en) kunnen accepteren.

b) Voeg duidelijke foto's bij van het/de onjuist of beschadigd ontvangen artikel(en), inclusief de SKU-code van de bril (meestal te vinden aan de binnenkant van het linkerpootje), de leveringsbon en het pakket.

c) Geef aan of je een vervanging (bevestig het bezorgadres) of een terugbetaling wil. 

• Ons klantenserviceteam zal de verstrekte informatie beoordelen en verder onderzoeken. We nemen zo snel mogelijk contact met je op over de oplossing.