RAY-BAN STORIES FAQ

Je kunt Ray-Ban Stories kopen op Ray-Ban.com, in officiële Ray-Ban-winkels en bij gecertificeerde Ray-Ban-dealers (online en in de winkel). Momenteel zijn de brillen te koop in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, België*, Frankrijk, Italië, Spanje, en Australië.

*Uitsluitend online.

We verzenden Ray-Ban Stories naar onderstaande deelnemende landen: de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, België, Italië, Frankrijk, Spanje, en Australië; er zijn echter enkele regionale uitzonderingen van toepassing. Bekijk de paginaVerzendgegevensvoor meer informatie.

Kies tussen Standaardverzending en Premiumverzending in alle beschikbare landen. De beschikbare verzendmethoden voor jouw adres zijn zichtbaar bij het afrekenen.

Je kunt het garantiebeleid van de fabrikant van Ray-Ban Stories hier bekijken en downloaden.

Retourzendingen zijn zeldzaam bij Ray-Ban. Als je echter denkt dat je Ray-Ban Stories defect zijn en de retourtermijn is verstreken, kun je een garantieclaim indienen voor reparatie of vervanging. Om een claim in te dienen, heb je het serienummer van je product en het aankoopbewijs nodig. De garantie is slechts 1 of 2 jaar geldig vanaf aankoop, afhankelijk van het land van aankoop.

Je kunt het volledige garantiebeleid hier bekijken en downloaden.

Weet je niet zeker waar je je serienummer kunt vinden? Ga naar FAQ 17

Retourzendingen zijn zeldzaam bij Ray-Ban, dus het spijt ons dat er iets niet in orde was met je bril. Ray-Ban Stories die online gekocht zijn, kunnen per post worden geretourneerd.

Gelieve de volgende stappen te doorlopen:

1. Neem contact op met de klantenservice. Een medewerker zal de status van de bril beoordelen en de retourzending voor je regelen.
2. Importeer al je opnamen naar je telefoon of de Facebook View app
3. Herstel de fabrieksinstellingen om je persoonlijke gegevens te verwijderen en je opnamen te wissen.
4. Zet de bril uit.
5. Bereid je retourzending voor in de doos waarin je je bril hebt ontvangen. Voeg naast de bril alle accessoires toe, inclusief de oplaadcase en de kabel. Als de doos niet meer beschikbaar is of niet in een geschikte staat verkeert, vraag dan de klantenservice om een retourpakket en wij sturen je alles wat je nodig hebt om de retourzending te voltooien.
6. Volg de verzendinstructies die op je doos vermeld staan of download de instructies hier

Om Ray-Ban Stories te bedienen, moet je je bril verbinden met een smartphone en de Facebook View-app. Hier is de volledige checklist:

• Smartphone met een recent uitgebracht besturingssysteem: Android 8.1 en hoger (met locatieservices ingeschakeld) of iPhone 6S of hoger, met iOS 13 en hoger
• Draadloze internettoegang
• USB-C-oplaadstekker (indien er wordt opgeladen via een stopcontact en niet rechtstreeks vanaf een USB-poort)
• Een geldig Facebook-account
• Facebook View-app (te downloaden in de app store of door deze QR-code te scannen)

Je Ray-Ban Stories wordt geleverd met de volgende accessoires en gebruikershandleidingen:

• Oplaadcase
• Type-C naar type-C USB-oplaadkabel
• Zacht brillenzakje
Snelstartgids
• Veiligheids- en Garantiegids (ook hier te downloaden)


Je kunt de bijbehorende Ray-Ban Stories-app, Facebook View, downloaden in de Apple App Store of Google Play Store. Nu downloaden

Let op:
• De app kan alleen worden gedownload in ondersteunde landen.

1. Download de Facebook View-app in de app store en log in met je Facebook-account.

2. Schakel Bluetooth in op je telefoon.

3a. Schakel je bril in. Schuif en houd de aan-uitknop vast in de richting van het glas totdat het led-lampje voor meldingen wit begint te knipperen en laat deze vervolgens los. Het led-lampje voor meldingen knippert wit terwijl je bril wordt ingeschakeld. Dit kan tot één minuut duren. Wanneer het led-lampje voor meldingen groen blijft branden, ben je klaar om verder te gaan. (Als je deze stap niet kunt voltooien, ga je verder naar 3b, anders ga je verder met stap 4)

3b. Je bril wordt gedeeltelijk opgeladen geleverd. Het kan echter voorkomen dat je je bril moet opladen voordat je verder gaat met stap 4. Plaats hem in de oplaadcase en sluit de case aan op een stroombron.

4. Zet je bril in de Bluetooth-koppelingsmodus. Schuif en houd de aan-uitknop 5 seconden vast en laat los wanneer het lampje blauw knippert. Je bril verschijnt in de app wanneer deze zich in de koppelingsmodus bevindt. Dit kan tot 10 seconden duren.

5. Volg de instructies in de Facebook View-app om het instellen van je bril te voltooien.

6. Veel plezier met het op een nieuwe manier ontdekken van je wereld met Ray-Ban Stories.


Raadpleeg de Facebook View-app voor geïllustreerde installatie-instructies.

Je bril maakt op 2 verschillende manieren gebruik van wifi:

1. Bij normaal gebruik maakt de app verbinding met je wifi-netwerk.
2. Bij het importeren van opnames of het installeren van firmware-updates maakt de app rechtstreeks verbinding met het tijdelijke wifi-netwerk van je bril.

Ray-Ban Stories en de oplaadcase zijn niet bestand tegen waterspatten.

Je kunt je Ray-Ban Stories-glazen niet vervangen. Als je dit toch probeert, vervalt de garantie. Op het moment van aankoop kun je kiezen uit een reeks gekleurde brillenglazen, behandelingen en of je glazen op sterkte wilt toevoegen.

Het complete aanbod aan montuur- en glascombinaties kun je bekijken. 

Je vindt volledige instructies voor onderhoud, veiligheid en gebruik in de Veiligheids- en Garantiegids die bij je bril is geleverd. Je kunt de gids ook hier downloaden.

Je kunt het serienummer van je Ray-Ban Stories op twee plaatsen vinden:
1. In de Facebook View-app onder: Instellingen - Mijn bril - Over
2. Gedrukt aan de binnenkant van de linkerarm van je bril

Je kunt het serienummer van je case ook op twee plaatsen vinden:
1. In de Facebook View-app onder: Instellingen - Mijn bril - Over
2. Gedrukt aan de binnenkant van de case

Ray-Ban Stories kan maar met één Facebook-account tegelijk worden gekoppeld. Als je je bril wilt verkopen of aan iemand anders wilt geven, moet je de fabrieksinstellingen herstellen. Je kunt dit zelf doen of de persoon die de bril ontvangt wordt gevraagd om de fabrieksinstellingen te herstellen wanneer hij of zij probeert in te loggen met zijn of haar account.
Wanneer de fabrieksinstellingen van een Ray-Ban Stories worden hersteld, worden alle opnamen en eventuele associaties tussen de bril en je Facebook-account permanent gewist.
Voer de volgende stappen uit om de fabrieksinstellingen te herstellen:
1. Zorg ervoor dat de bril volledig is ingeschakeld en niet in gebruik is
2. Schuif en houd de aan-uitknop helemaal naar rechts terwijl je de opnameknop ingedrukt houdt.
3. Wanneer het led-lampje voor meldingen continu oranje brandt, laat je eerst de opnameknop los, gevolgd door de aan-uitknop
4. Het herstellen van de fabrieksinstellingen is voltooid wanneer het led-lampje uitgaat

Ray-Ban Stories kan maar aan één geldig Facebook-account tegelijk worden gekoppeld. Je moet de fabrieksinstellingen van je bril herstellen voordat iemand anders hem kan gebruiken.

De aan-uitknop bevindt zich aan de binnenkant van de linkerarm, vlakbij het scharnier.

Inschakelen: Schuif en houd de aan-uitknop vast in de richting van het glas totdat het led-lampje voor meldingen wit begint te knipperen en laat deze vervolgens los. De witte led knippert terwijl je bril wordt ingeschakeld. Als de led ononderbroken groen wordt, ben je klaar om verder te gaan.

Uitschakelen: Schuif de aan-uitknop helemaal naar links. Er is geen led of geluid om aan te geven dat de bril is uitgeschakeld.

Als je je telefoon en bril al eerder hebt gekoppeld, zouden ze automatisch opnieuw moeten koppelen. Volg deze installatie-instructies om de bril voor de eerste keer te koppelen. 

Als je bril geen verbinding maakt met de app, volg je de suggesties in de app of probeer je handmatig de volgende acties:

 1. Apparaat vergeten in het Bluetooth-menu van je telefoon en koppel de bril opnieuw
 2. Sluit de Facebook View-app en start deze opnieuw
 3. Download de nieuwste versie van de app in je app store
 4. Zorg ervoor dat je bril voldoende is opgeladen
 5. Forceer het apparaat te herstarten (instructies hier beschikbaar)

Je bril opladen
Om je bril op te laden, plaats je deze in de oplaadcase*. Je weet dat je bril wordt opgeladen wanneer de led van de case knippert nadat je de bril erin hebt geplaatst en de case hebt gesloten.
*De eerste keer dat je je bril oplaadt, moet je het beschermende plastic lipje van de metalen oplaadaansluitingen op de case verwijderen. Wanneer je je bril plaatst, moet de linkerarm aan de metalen oplaadaansluitingen worden bevestigd en de rechterarm voorzichtig op de rechterkant van de case rusten.

Je case opladen
Om je oplaadcase op te laden, gebruik je de USB-kabel die bij je bril is geleverd om de case te verbinden met een oplader of poort. Om via een stopcontact op te laden, heb je een USB-C-stekker nodig, die niet bij je bril wordt geleverd.

Case-led
Aan de voorkant van je oplaadcase bevindt zich een led-indicator die de laadstatus van de case of bril aangeeft.
Wanneer je de case opent zonder dat je bril erin zit, geeft de led het oplaadniveau van je case aan. Groen betekent dat je case voor meer dan 80% is opgeladen en oranje betekent dat je case voor minder dan 80% is opgeladen. Als de led rood knippert, betekent dit dat de batterij van je case leeg is.
Wanneer je de case opent terwijl je bril wordt opgeladen, geeft de led het oplaadniveau van je bril aan. Rood betekent dat de batterij leeg is of dat je bril niet oplaadt, groen betekent dat je bril volledig is opgeladen en knipperend oranje betekent dat je bril wordt opgeladen. Als je case is aangesloten, blijft de led branden. Als je case niet is aangesloten, geeft de led-indicator gedurende 8 seconden het oplaadniveau aan.
Je kunt de oplaadstatus ook zien via de Facebook View-app in de Instellingen.
Je kunt de batterijstatus van je bril zien via de Facebook View-app in de Instellingen. Als de bril wordt opgeladen in de case, zie je ook de batterijstatus van je case.

Veiligheid tijdens het opladen
Voor veiligheidswaarschuwingen tijdens het opladen van je Ray-Ban Stories verwijzen wij je naar de Garantie- en Veiligheidsgids

Je Ray-Ban Stories-bril en -oplaadcase hebben een verschillende oplaadlevenscyclus:

Oplaadcase
Een volledig opgeladen case levert 3 extra ladingen voor je bril op.
Je kunt de case in 180 minuten volledig opladen tot 100%.

Batterij van de bril
Een volledig opgeladen bril gaat tot 6 uur mee bij gemiddeld gebruik en tot 3 uur met continue audiostreaming en Facebook Assistant. Dit varieert afhankelijk van het gebruik en andere factoren.
De bril kan tot 30 video's of tot 500 foto's per volledige lading vastleggen en synchroniseren. In de oplaadcase laad je de bril in 70 minuten volledig op tot 100%.
In de oplaadcase laad je de bril in 30 minuten snel op tot 50%.

In de oplaadcase laad je de bril in 70 minuten volledig op tot 100%. In de oplaadcase laad je de bril in 30 minuten snel op tot 50%.

Een volledig opgeladen bril gaat tot 6 uur mee bij gemiddeld gebruik en tot 3 uur met continue audiostreaming en spraakassistent. Dit varieert afhankelijk van het gebruik en andere factoren. De bril kan tot 30 video's of tot 500 foto's per volledige lading vastleggen en synchroniseren.

Er zijn twee manieren om het oplaadniveau van je bril en case te controleren:

1. Gebruik de case-led

Je oplaadcase heeft een led-indicator aan de voorkant die de laadstatus van de case of bril aangeeft. Wanneer je de case opent zonder dat je bril erin zit, geeft de led het oplaadniveau van je case aan. Groen betekent dat je case voor meer dan 80% is opgeladen en oranje betekent dat je case voor minder dan 80% is opgeladen. Als de led rood knippert, betekent dit dat de batterij van je case leeg is.

Wanneer je de case opent terwijl je bril wordt opgeladen, geeft de led het oplaadniveau van je bril aan. Rood betekent dat de batterij leeg is of dat je bril niet oplaadt, groen betekent dat je bril volledig is opgeladen en knipperend oranje betekent dat je bril wordt opgeladen. Als je case is aangesloten, blijft de led branden. Als je case niet is aangesloten, geeft de led-indicator gedurende 8 seconden het oplaadniveau aan.

2. Gebruik de Facebook View-app

Als je bril is verbonden met de app, kun je de oplaadstatus zien in de instellingen. Om het oplaadniveau van de case in de app te zien, plaats je je bril in de oplaadcase.

Er zijn twee manieren om foto's en video's te maken met je Ray-Ban Stories:

1. Bediening met één druk op de knopOm een foto te maken, houd je de opnameknop ingedrukt. Het witte led-lampje voor meldingen knippert en maakt een geluid tijdens de opname. ​

Om een video op te nemen, druk je eenmaal op de opnameknop om een video van 30 of 60 seconden op te nemen. Druk nogmaals om de opname te stoppen. Het witte led-lampje voor meldingen blijft branden tijdens het opnemen. ​

De standaard videolengte is 30 seconden, maar kan worden verlengd tot 60 seconden in de instellingen van de Facebook View-app.

2. Handsfree spraakopdracht ​Als Facebook Assistant is ingeschakeld met een wekwoord, kun je je stem gebruiken om een foto of video te maken. Zeg 'Hey Facebook, take a photo' of 'Hey Facebook, take a video'. ​

Wanneer je een foto of video maakt, wordt het led-lampje voor opname geactiveerd om aan de mensen om je heen aan te geven dat je mogelijk aan het opnemen bent.


​Bekijk voor meer informatie de Producttour via de Facebook View-app in de instellingen.

De dubbele HD-camera past zich automatisch aan je omgeving aan voor foto- en video-opnamen van consistent hoge kwaliteit.

De cameralens aan de linkerkant van je bril wordt gebruikt voor het inschatten van de stereodiepte. In combinatie met het beeld van de rechter cameralens kun je creatieve effecten en filters toepassen die de diepte van de foto benutten.

Het led-lampje voor opname is een naar buiten gerichte led die aan anderen signaleert wanneer je een foto of video maakt, of wanneer je bril voor het eerst wordt ingeschakeld.

Als je aanvullende vragen hebt over privacy of gegevens, ga dan naar het Facebook View Help Center

Het led-lampje voor meldingen, dat zich op de rechterarm bevindt, verandert van kleur om een statuswijziging aan te geven met betrekking tot stroom, de opnamefunctie, Facebook Assistant en de oproepfunctie.

Stroom
Inschakelen: het led-lampje voor meldingen knippert ongeveer 12 seconden wit en wordt vervolgens een paar seconden groen om je te laten weten dat je bril klaar is voor gebruik.
Gereed: het led-lampje voor meldingen knippert kort wit en vervolgens groen om je te laten weten dat je bril klaar is voor gebruik.
Batterijniveau laag: het led-lampje voor meldingen knippert 4 keer oranje als de batterij van je bril bijna leeg is.
Uitschakelen: het led-lampje voor meldingen knippert 4 keer rood als je bril bijna automatisch uitgaat omdat de batterij leegraakt of als de batterij te warm of te koud wordt.

Foto's en video's opnemen
Foto's: zowel het led-lampje voor meldingen als het led-lampje voor opname knipperen één keer wit wanneer je een foto maakt.
Video's: zowel het led-lampje voor meldingen als het led-lampje voor opname branden wit terwijl je een video opneemt.
Opnamefouten: het led-lampje voor meldingen wordt ongeveer 3 seconden oranje als er een probleem optreedt waardoor je geen opnamen kunt maken.

Facebook Assistant
Facebook Assistant: het led-lampje voor meldingen knippert wit om je te laten weten dat de Facebook Assistant luistert.

Oproepen
Binnenkomende oproep: het led-lampje voor meldingen knippert wit.
Oproep verbonden: het led-lampje voor meldingen knippert wit terwijl je in gesprek bent.

Gebruik de touchpad op de rechterarm van je bril om het afspelen en het volume te regelen:

 • Tik één keer om het afspelen te pauzeren / hervatten
 • Tik één keer om de audio te pauzeren of af te spelen
 • Tik twee keer om een nummer over te slaan
 • Tik drie keer om een nummer terug te gaan
 • Veeg naar voren om het volume hoger te zetten
 • Veeg terug om het volume lager te zetten


Wanneer je je bril sluit, wordt audiostreaming gepauzeerd. Wanneer je de bril weer opent, maakt deze opnieuw verbinding via Bluetooth.

Om het volume van je bril aan te passen, veeg je naar voren op de touchpad om het volume te verhogen en veeg je terug om het volume te verlagen. Je kunt controleren hoe het volume klinkt voor de mensen om je heen door je bril af te zetten terwijl de media wordt afgespeeld.

Je kunt het volume van systeemgeluiden ook aanpassen in de Facebook View-app. Enkele voorbeelden van systeemgeluiden zijn een waarschuwing wanneer de batterij bijna leeg is en een geluid om aan te geven dat je een foto maakt.

Het volume van systeemwaarschuwingen aanpassen:

1. Tik in de Facebook View-app op je profielfoto rechtsbovenin.
2. Tik op Systeemwaarschuwingen.
3. Tik op Systeemgeluiden.

Je bril heeft twee lampjes, een naar binnen gericht led-lampje voor meldingen en een naar voren gericht led-lampje voor opname, zodat mensen weten dat je een foto maakt of een video opneemt. Je kunt ervoor kiezen om de helderheid van het naar binnen gerichte led-lampje voor meldingen aan te passen in de instellingen. De opties voor de helderheid van het led-lampje voor meldingen zijn Automatisch, Laag, Gemiddeld en Hoog. Automatische helderheid maakt gebruik van de omgevingslichtsensor om de helderheid aan te passen aan je omgeving.

Je kunt je voorkeuren voor meldingen en systeemwaarschuwingen beheren vanuit de Facebook View-app.

Om je instellingen te bekijken en te beheren:

 1. Start de app
 2. Tik op je profielfoto rechtsbovenin het scherm
 3. Tik op Systeemwaarschuwingen

Met Systeemwaarschuwingen kun je beheren hoe je bril je signalen stuurt. Pushmeldingen worden gebruikt om belangrijke informatie over je bril naar het vergrendelscherm van je telefoon te sturen, zoals waarschuwingen voor weinig opslagruimte. Voor de helderheid van het led-lampje voor meldingen kun je kiezen tussen automatische helderheid of een vooraf ingestelde keuze. Met Systeemgeluiden kun je het volume aanpassen voor systeemgeluiden, zoals het geluid dat wordt afgespeeld wanneer je een foto maakt. Deze geluiden kunnen niet worden uitgeschakeld.

 1.  Schakel Bluetooth in op je telefoon en koppel je bril en telefoon via de Facebook View-app
 2. Tik op de ronde downloadknop rechtsonder in het startscherm van de app, die laat zien hoeveel opnames beschikbaar zijn om te downloaden
 3. Voor dingen die een snelle verbinding nodig hebben om te downloaden, zoals import en firmware-updates, zal je bril tijdelijk verbinding maken met het interne wifinetwerk. Accepteer op iOS het verzoek 'Verbinden met wifi-netwerk' waarna de bril begint de bestanden naar de app over te brengen.

Als je eenmaal in de Facebook View-app bent, selecteer je een foto of video en tik je op het pictogram voor delen. Je ziet verschillende manieren om je opnamen te delen of op te slaan in de filmrol of galerij van je telefoon. Er kunnen beperkingen van toepassing zijn, afhankelijk van met welke app je gegevens deelt.

Facebook View beschikt over verschillende tools waarmee je je foto's en video's kunt bewerken. Je kunt je opnamen bijsnijden, rechttrekken*, de belichting aanpassen en verbeteringen aan je opnamen toevoegen en je video's bijsnijden. Je kunt altijd Terugzetten selecteren om terug te keren naar de originele foto.

Je opname bewerken:
1. Tik op de opname die je wilt bewerken.
2. Tik op het bewerkingspictogram.

De tool Aanpassen gebruiken:
Pas de schuifregelaar Helderheid aan om je opname helderder of donkerder te maken. Pas de schuifregelaar Verscherpen aan om je opname scherper te maken.
Pas de schuifregelaar Verzadiging aan om de kleurintensiteit van je opname te verhogen of te verlagen (voorbeeld: naar boven schuiven om het rood roder te maken).
Pas de schuifregelaar Warmte aan om de kleuren van je opname te veranderen naar warmere oranje tinten of koelere blauwe tinten. Tik op Verbeteren om de kwaliteit van je opname automatisch te verbeteren.

De tool Bijsnijden gebruiken:
Pas de schuifregelaar Rechttrekken aan om het verticale of horizontale perspectief van de foto te wijzigen.
Kies ervoor om je opname bij te snijden tot liggend, vierkant of staand.
Je kunt ook bijsnijden door het scherm aan te raken en in te zoomen met je vingers.
Je kunt de opname verplaatsen en aanpassen hoe deze binnen het kader past.
Gebruik het kader om je te helpen de opname in te kaderen.

Je video trimmen:
Pas de schuifregelaar aan weerszijden van je video aan om de begin- en eindtijd van je video te wijzigen. Je kunt ook een voorbeeld van je bijgesneden video bekijken door op de afspeelknop te drukken.

*Rechttrekken is momenteel alleen beschikbaar voor iOS, maar is binnenkort ook beschikbaar voor Android.

Met een Montage kun je 4-10 afzonderlijke video-opnamen samenvoegen tot één deelbare film met effecten, titel en originele muziek. Je kunt kiezen uit verschillende sjablonen en muzieknummers en de titel, clips en muziek bewerken.

Meer informatie over het maken van een Montage

Volg deze stappen om een Montage in Facebook View te maken:
1. Tik op een video-opname uit de galerij
2. Tik op het pictogram "Montage" in het midden van de actiebalk
3. Kies opnamen om toe te voegen als clips
4. Tik op Volgende onderaan het scherm
5. Selecteer een sjabloon door te tikken op het sjabloon dat je wilt gebruiken.
6. Tik op Volgende rechtsbovenin
7. Bewerk de titel, clips, muziek, beeldverhouding en duur
8. Tik op Opslaan rechtsbovenin.

Je Montage wordt nu opgeslagen in je galerij.
Lees meer over de beschikbare sjablonen

Met een Flashback kun je een foto die is gemaakt met Ray-Ban Stories omzetten in een korte 3D-video. Je kunt kiezen uit verschillende sjablonen en deze bewerken met softfocus-effecten, camerabewegingen en tekst.

Meer informatie over het maken van een Flashback

Volg deze stappen om een Flashback te maken in Facebook View:

 1. Tik op een foto uit je galerij
 2. Tik op het pictogram "Flashback" in het midden van de actiebalk
 3. Kies een sjabloon door op het sjabloon te tikken dat je wilt gebruiken
 4. Volg de aanwijzingen om de foto te verplaatsen, de focus te wijzigen of tekst toe te voegen
 5. Tik op Opslaan rechtsbovenin (de Flashback wordt nu opgeslagen in je galerij)

Meer informatie over Flashback-sjablonen

Met Facebook View kun je muziek aan je video's toevoegen bij het maken van een Montage. Wanneer je een Montage maakt, kun je nummers kiezen om toe te voegen aan je deelbare Montage.
Meer informatie over Montage

Met Facebook View kun je de bewerkingstools gebruiken om je foto's te bewerken en effecten toe te passen door een Flashback te maken.

Meer informatie over het gebruik van de fotobewerkingstools

Meer informatie over de Flashback-functie

Je kunt je foto ook opslaan in de galerij of fotobibliotheek van je telefoon en daar bewerken – of met een bewerkingsapp naar keuze.

Je kunt Facebook Assistant inschakelen in de instellingen van de Facebook View-app.

Facebook Assistant in- of uitschakelen:
1. Open Facebook View en tik op je profielfoto rechtsboven in het scherm.
2. Tik op Facebook Assistant en tik vervolgens op de schakelaar naast Facebook Assistant.

Als Facebook Assistant is ingeschakeld, kun je de touchpad ingedrukt houden om de Assistant te gebruiken.

Je kunt “Hey Facebook” gebruiken om foto's en video's te maken, te bellen en berichten te versturen, media en het volume te regelen en de batterijstatus te controleren door te zeggen:


Foto's maken

“Hey Facebook, take a photo.”
“Hey Facebook, take a picture.”


Video opnemen

“Hey Facebook, start a video."
“Hey Facebook, start recording”
“Hey Facebook, record a video now.”
"Hey Facebook, take a video.”
“Hey Facebook, end video.”
“Hey Facebook, stop video.”


Bellen en berichten versturen

“Hey Facebook, call [naam contactpersoon]."
“Hey Facebook, call [naam contactpersoon] on Messenger/Whatsapp.”
"Hey Facebook, send a message to [naam contactpersoon].”
“Hey Facebook, send a message to [naam contactpersoon] on Messenger/Whatsapp.”


Media- en volumeregeling

“Hey Facebook, pause."
“Hey Facebook, next.”
“Hey Facebook, stop.”
“Hey Facebook, resume.”
“Hey Facebook, volume up.”
“Hey Facebook, volume down.”


Batterijstatus

“Hey Facebook, battery status.”
“Hey Facebook, how much battery is left?”


Facebook Assistant werkt momenteel in het Engels, Frans en Italiaans. Bepaalde spraakopdrachten zijn echter alleen beschikbaar in het Engels.

Facebook Assistant werkt momenteel in het Engels, Frans en Italiaans. Bepaalde spraakcommando's zijn echter alleen beschikbaar in het Engels.

Als je merkt dat je bril niet reageert, probeer dan de volgende stappen voor probleemoplossing.

Start de bril opnieuw op

1. Houd je bril op, schuif de aan-uitknop ongeveer 12 seconden naar rechts totdat het led-lampje voor meldingen wit begint te knipperen.
2. Laat de aan-uitknop los en wacht tot het led-lampje voor meldingen groen wordt.

Fabrieksinstellingen herstellen

Waarschuwing: hiermee worden alle opnamen op je bril verwijderd.

1. Zorg ervoor dat je je bril op hebt en dat deze gereed is, wat betekent dat er geen knipperende led is en dat de bril nergens mee bezig is.
2. Schuif en houd de aan-uitknop naar rechts terwijl je de opnameknop ingedrukt houdt.
3. Wanneer de led oranje wordt, laat je eerst de opnameknop los, gevolgd door de aan-uitknop.

Als je bril niet aangaat, probeer dan de volgende stappen:
1. Plaats de bril in de oplaadcase en laad hem één uur op. Zorg ervoor dat de oplaadpinnen op de case en de bril schoon zijn. Als de bril wordt opgeladen, zal de led-indicator op de case oranje knipperen. Als je geen oplaadindicator ziet, probeer dan de case op te laden via een ander stopcontact, met een andere kabel, met een andere oplader of met een USB-C-oplader.
2. Schuif de aan-uitknop en houd deze 5-10 seconden vast om te controleren of het led-lampje voor meldingen van de bril gaat branden. De led knippert ongeveer 12 seconden wit en wordt groen als de bril klaar is voor gebruik.
3. Als je stap 1 t/m 3 hebt geprobeerd en je bril na enkele uren opladen nog steeds niet aangaat, kun je een vervangend exemplaar aanvragen. Raadpleeg FAQ 7 voor instructies over het starten van een vervangingsaanvraag.

Let op:
• Je bril en oplaadcase zouden gedeeltelijk opgeladen geleverd moeten worden.
• De case is de enige manier om je bril op te laden.
• Software-updates vereisen een minimaal oplaadniveau dat varieert afhankelijk van de temperatuur. De Facebook View-app toont een waarschuwingsbericht als je bril meer moet worden opgeladen om door te gaan met een update.

Als je bril niet kan worden gekoppeld met de Facebook View-app, probeer dan de volgende stappen voor probleemoplossing.

Zorg ervoor dat:

1. Je bril is opgeladen en ingeschakeld: Schuif en houd de aan-uitknop vast in de richting van het glas totdat het led-lampje voor meldingen wit begint te knipperen en laat deze vervolgens los. De witte led knippert terwijl je bril wordt ingeschakeld. Als de led ononderbroken groen wordt, ben je klaar om verder te gaan.
2. Bluetooth is ingeschakeld op je telefoon.
3. Je bril niet aan je telefoon is gekoppeld. Als je iOS gebruikt, ga dan naar de Bluetooth-instellingen van je telefoon. Tik op het infopictogram naast je bril in de lijst met apparaten. Tik op Dit apparaat vergeten. Deze stap is niet nodig op Android-apparaten.
4. Het apparaat in de koppelingsmodus staat: Schuif en houd de aan-uitknop 5 seconden vast en laat los wanneer het lampje blauw knippert. Je bril verschijnt in de app wanneer deze zich in de koppelingsmodus bevindt. Dit kan tot 10 seconden duren.

Als Ray-Ban Stories nog steeds niet in de app verschijnt, voer je de volgende stappen uit:

1. Schakel je bril uit en dan weer in
2. Probeer de Facebook View-app te sluiten en opnieuw te openen.

Als je tijdens het instellen nog steeds niet met de app kunt koppelen, neem dan contact op met de klantenservice

Als je 'Hey Facebook' zegt, knippert het led-lampje voor meldingen wit om je te laten weten dat de Facebook Assistant luistert. Als de Assistant niet op je stem reageert, controleer je het volgende:

 • Zorg ervoor dat je je bril op hebt en dat de batterij is opgeladen.
 • Controleer of Assistant en 'Hey Facebook' zijn ingeschakeld in de instellingen van Facebook View.
 • Zorg ervoor dat er geen achtergrondgeluid is dat de Assistant zou kunnen verstoren.

Updaten naar Android 13 kan op sommige Android-apparaten de volgende problemen veroorzaken bij het gebruik van Bluetooth met Ray-Ban Stories:

Bluetooth-audio werkt mogelijk niet meer. Het opnieuw opstarten van je telefoon kan dit oplossen.

Sommige muziekbedieningen werken mogelijk niet, zoals tikken op het touchpad of Facebook Assistant gebruiken om muziek af te spelen, te pauzeren en een nummer over te slaan of terug te gaan. Je kunt nog steeds muziek-apps bedienen via je telefoon en muziek luisteren met je Ray-Ban Stories.

Inkomende telefoongesprekken beantwoorden door op het touchpad te tikken of Facebook Assistant te gebruiken, werkt mogelijk niet. Je kunt nog steeds oproepen beantwoorden op je telefoon en Ray-Ban Stories gebruiken om met de beller te praten.

We werken aan software-updates om deze problemen op te lossen.

Aanvullende privacy- of gegevensinformatie wordt verstrekt in het Facebook View Help Center

Je vindt gezondheids- en veiligheidsinformatie met betrekking tot Ray-Ban Stories in het Veiligheids- en Garantiedocument, dat je hier kunt downloaden

Gebruik een vochtige doek en milde zeep om je bril schoon te maken en vermijd alle soorten oplosmiddelen of alcohol. Gebruik geen vuile of schurende doeken die de eigenschappen van de glazen kunnen veranderen. Houd je bril niet onder stromend water.

Je kunt de Producttour opnieuw bekijken om je bril beter te leren kennen door deze stappen te volgen:

1. Tik in de Facebook View-app op je profielfoto om de instellingen te openen.
2. Tik op Help en ondersteuning
3. Tik op Producttour

Nee, het is niet mogelijk om de ingebouwde batterij in de bril of de oplaadcase te vervangen. Als je Ray-Ban Stories niet worden opgeladen, raadpleeg dan FAQ 50

Nee, Ray-Ban Stories heeft geen "Vind mijn bril"-functie.

Download het bijgevoegde document waarin wordt uitgelegd hoe je deze markeringen kunt lezen.

Het spijt ons dat je het antwoord dat je zoekt niet hebt gevonden. Meer informatie en contactgegevens van onze klantenservice vind je via het Ray-Ban Help Center. Je kunt ook naar het Facebook Help Center gaan voor meer informatie over de Facebook View-app.

Wanneer je probeert te bellen of een bericht probeert te versturen, kun je een bericht ontvangen waarin staat: “Er is iets misgegaan. Controleer of Messenger en Bluetooth verbonden zijn.”

Als je dit bericht ziet terwijl je probeert te bellen of een bericht stuurt via Messenger, probeer dan de volgende stappen om het probleem op te lossen.

Updaten en aanmelden bij de Messenger-app
1. Open de Apple App Store en zoek naar Messenger.
2. Tik op Update om de app bij te werken.
3. Als er Openen staat bij de app, betekent dit dat de app up-to-date is.
4. Open Messenger en meld je aan.

Houd er rekening mee dat het sluiten van de Messenger-app handsfree bellen en berichten versturen kan onderbreken.

Bluetooth-machtigingen voor Messenger inschakelen
1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
2. Tik op Privacy en vervolgens op Bluetooth.
3. Zoek Messenger en zet de schakelaar aan.

Verbreek de verbinding en verbind Messenger opnieuw met Facebook View

Voer de volgende stappen uit om de verbinding met Messenger te verbreken:
1. Open Facebook View en tik op je profielfoto rechtsboven in het scherm.
2. Tik op Bellen en berichten versturen en vervolgens op Messenger.
3. Tik op Verbinding met Messenger verbreken.

Voer de volgende stappen uit om Messenger opnieuw te koppelen:
1. Open de Facebook View-app en tik op je profielfoto rechtsboven in het scherm.
2. Tik op Bellen en berichten versturen en vervolgens op Messenger koppelen.

Je kunt WhatsApp of Messenger gebruiken om berichten te verzenden en te ontvangen. Nadat je je standaardprovider hebt geselecteerd in de Facebook View-app, activeren de volgende spraakopdrachten automatisch de door jou gekozen methode.

Een bericht verzenden
"Hey Facebook, send a message to [naam contactpersoon]". 

Berichtmeldingen beluisteren
Kies in je app-instellingen onder "calling and messaging" (bellen en berichten) de dienst (Messenger, WhatsApp) en selecteer "announce messages" (berichten aankondigen). 

Inhoud van berichten beluisteren in meldingen
Kies in je app-instellingen onder "calling and messaging" (bellen en berichten) de dienst (Messenger, WhatsApp) en selecteer "announce messages" (berichten aankondigen) en "read out messages" (berichten voorlezen).


Als je geen berichten wilt verzenden met je standaardprovider, gebruik je de volgende opdracht om de alternatieve methode te activeren:

Een bericht verzenden
"Hey Facebook, send a message to [naam contactpersoon] on Messenger/Whatsapp."


Momenteel zijn WhatsApp-spraakopdrachten alleen beschikbaar in het Engels, dus de taal van je Facebook View-app moet zijn ingesteld op Engels om deze functie te kunnen gebruiken.

Je kunt WhatsApp of Messenger gebruiken om te bellen. ​​

Nadat je standaardprovider hebt geselecteerd in de Facebook View-app, activeren de volgende spraakopdrachten automatisch de door jou gekozen methode:

Bellen

​"Hey Facebook, call [Voornaam van het contact in je telefoon]"

Als je niet wilt bellen met je standaardprovider, gebruik je de volgende opdracht om de alternatieve methode te activeren:

Bellen​

"Hey Facebook, call [naam contactpersoon] on Messenger / Whatsapp."

Momenteel zijn WhatsApp-spraakopdrachten alleen beschikbaar in het Engels, dus de taal van je Facebook View-app moet zijn ingesteld op Engels om deze functie te kunnen gebruiken.

Ja, vervangende cases zijn te koop via de Ray-Ban Service Portal. Je moet een account aanmaken als je er nog geen hebt. Zodra je bent aangemeld als geregistreerde gebruiker, selecteer je Vervangende onderdelen kopen en voer je jouw Ray-Ban Stories-modelcode in om ervoor te zorgen dat je de juiste oplaadcase koopt. Momenteel is één case per bestelling mogelijk.

Een Meta-account is geen profiel op sociale media; het is een nieuwe manier om in te loggen bij de Facebook View-app, die je meer controle geeft over de informatie die je deelt en over hoe je communiceert met Meta-apparaten. Vanaf juli 2023 heb je een Meta-account nodig om Facebook View en Ray-Ban Stories te kunnen gebruiken. Meer informatie vind je op Meta.com

In juli 2023 lanceren we Meta-accounts voor gebruikers van Ray-Ban Stories in alle ondersteunde landen. Je krijgt bericht over de lancering van het Meta-account en de bijbehorende update van het privacybeleid. Je wordt aangemoedigd om de nieuwste versie van de firmware en app-software te installeren ter voorbereiding op de lancering van de Meta-accounts. Meer informatie vind je op Meta.com

Wanneer je je aanmeldt bij Facebook View, word je door de stappen geleid om een Meta-account aan te maken. Je kunt er hier ook zelf een aanmaken. [Link "here" to https://auth.meta.com] Je kunt je bestaande Facebook- of Instagram-inloggegevens of je e-mailadres gebruiken. Wanneer je een Meta-account aanmaakt, word je gevraagd om basisgegevens zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en verjaardag in te voeren. Meer informatie vind je op Meta.com

De ervaring met Facebook View verandert niet als je je Facebook- of Instagram-account toevoegt aan je Meta-account. Je kunt nog steeds handsfree bellen en berichten sturen via Messenger en WhatsApp of foto's en video's delen op Facebook of Instagram zonder deze accounts toe te voegen aan je Accountcentrum. Meer informatie vind je op Meta.com

Zodra je bent overgestapt naar een Meta-account in de Facebook View-app, heb je 60 dagen de tijd om je bril te koppelen om de migratie te voltooien. Als de migratie niet binnen 60 dagen is voltooid, moet je de fabrieksinstellingen herstellen (waardoor foto's of video's die op de bril zijn opgeslagen en nog niet in de app zijn geïmporteerd, verloren gaan).